Σωρεία αντιδράσεων και ανακοινώσεων από φορείς και κόμματα κατά της δικαιοσύνης με αφορμή και την απόρριψη της αποφυλάκισης του Μιχαηλίδη: «Δικαιοσύνη μαριονέτα και άκρως επικίνδυνη για τους ευάλωτους...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σωρεία αντιδράσεων και ανακοινώσεων από φορείς και κόμματα κατά της δικαιοσύνης με αφορμή και την απόρριψη της αποφυλάκισης του Μιχαηλίδη: «Δικαιοσύνη μαριονέτα και άκρως επικίνδυνη για τους ευάλωτους...»

Αντιδράσεις και πυρά κατά της δικαιοσύνης με αφορμή και την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη...

Δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης του Γιάννη Μιχαηλίδη:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη. Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά. Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη. Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή. Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

«Το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη είναι δίκαιο. Αυτό που συμβαίνει είναι καθαρά εκδικητικό. Δεν μπορεί η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να λειτουργούν με εκδικητικούς όρους. Ο Γ. Μιχαηλίδης υπερασπίζεται το δίκιο του με την ίδια του τη ζωή αυτή τη στιγμή. Δεν γίνεται να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Μας φοβίζει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις όσο η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο».

Το ΜεΡΑ 25 αναφέρει επίσης με ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να απορρίψει το δίκαιο αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυση του είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική. Η «δικαιοσύνη» τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ταξική: αποφυλακίζει βιαστές ανηλίκων την ώρα που εξοντώνει εκδικητικά νέα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο. Η «δικαιοσύνη» τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο τοξική και ταξική: εφαρμόζει επί της ουσίας κυβερνητικές αποφάσεις αδιαφορώντας ακόμα και για τους ίδιους τους νόμους που οι Κυβερνήσεις αυτές ψήφισαν.

Η "δικαιοσύνη" τους τελικά, είναι σαν τα φίδια, τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους, αυτούς δηλαδή που πραγματικά έχουν ανάγκη την δικαιοσύνη για να προστατευτούν από την εξουσία των ισχυρών. Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε..

Με μια δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κλπ) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: Ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγκου από τη μία, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Π. Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη». 

Χαρακτηριστική και η ανακοίνωση που εξέδωσε η τραγουδίστρια Φωτεινή Βελεσιώτου:

«Οργή και θλίψη αισθάνομαι για την ελληνική δικαιοσύνη που σαν μαριονέτα στα χέρια των αυλικών εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους. Τοξική, ταξική και άκρως επικίνδυνη για τους κοινωνικά ευάλωτους «και συγκρατημένα φροντιστική» για όσους από τους οικείους δολοφονούν, βιάζουν και κακοποιούν αδίστακτα. Και το κάνουν απροκάλυπτα, αποκρύπτοντας με δεξιοτεχνία την αλήθεια. Πριν λίγες ώρες το συμβούλιο εφετών Λαμίας απέρριψε για δεύτερη φορά το νόμιμο δικαίωμα του Γιάννη Μιχαηλίδη, έπειτα από 67 ημέρες απεργίας πείνας. Ο Μιχαηλίδης έχει καταδικαστεί για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και έχει εκτίσει τα 3/5 του συνόλου της ποινής του. η γιατρός που τον παρακολουθεί, περιγράφει τη βαριά επιδείνωση της υγείας του και απευθύνει έκκληση για τη θετική έκβαση της υπόθεσης του. Αυτή η δικαιοσύνη και αυτές τις αξίες θέλουν να μας "διδάξουν"».

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Οι δικαστές και η κυβέρνηση Μητσοτάκη πίσω τους, συγχωνεύουν τους ρόλους. Και από τη στιγμή που στην Ελλάδα -και σε όλη την Ευρώπη δεν ισχύει η θανατική ποινή- αποφάσισαν να επιβάλουν την ρομφαία του νόμου. Παραβιάζοντας οι ίδιοι τους δικούς τους νόμους. Γιατί αυτό που ζητάει ο Γιάννης Μιχαηλίδης, την υφ’ όρον αποφυλάκιση είναι κανόνας του δικού τους δικαιϊκού συστήματος. Αφού έχει συμπληρώσει τα 3/5 της επιβληθείσας φυλάκισης δικαιούται ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους φυλακισμένους, ακόμα και για τους δολοφόνους, βιαστές και παιδοβιαστές φίλους του Μητσοτάκη και της κυβερνώσας κλίκας.

Με την απορριπτική απόφαση της 28/7 οι δικαστές και η κυβέρνηση αποφασίζουν να δείξουν πυγμή απέναντι σε έναν ημιθανή φυλακισμένο απεργό πείνας, ως αντίδωρο στο ακροδεξιό τους ακροατήριο που, όπως η πλειοψηφία του λαού αγανακτεί με την ακρίβεια, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ανεργία και την πολιτική και ηθική σήψη. Αλλά θα έχουν στα χέρια τους το αίμα ενός ανθρώπου, του 34χρονου Γιάννη Μιχαηλίδη - που πριν από μια δεκαετία, μέσα στην κρίση και τη χρεοκοπία της χώρας, στον απόηχο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008, αμφισβήτησε το σύμβολο της νόμιμης ληστείας, και αποπειράθηκε, με τρεις άλλους νεαρούς, να ληστέψει τράπεζα στο Βελβεντό. Γι’ αυτήν την πράξη και για ό,τι άλλο αδίκημα κατηγορήθηκε, σύμφωνα με τον νόμο δικάστηκε, καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή του. Η αναρχική του ιδεολογία δεν τον καθιστά ένοχο, τουλάχιστον εδώ και 48 χρόνια από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας.

Το ΕΕΚ καταγγέλλει την ακροδεξιών αντιλήψεων υπαγορευμένη απόφαση του δικαστηρίου, ως άδικη, ανάλγητη και φονική. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης (δυστυχώς παράρτημα του Δημόσιας Τάξης), η Κυβέρνηση συνολικά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρέπει τώρα να πάρουν απόφαση και να δώσουν πολιτική λύση. Η ζωή του Γιάννη Μιχαηλίδη μετράει. Και κάθε λεπτό, κάθε ώρα και μέρα είναι κρίσιμη για τη ζωή του».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA