Θρίλερ χωρίς τέλος από την περίεργη πτώση και την συντριβή τεράστιου Ουκρανικού αεροσκάφους στην Καβάλα - Ήταν «φορτωμένο» με 11,5 τόνους πυρομαχικά και η περιοχή γέμισε λευκή σκόνη - «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και μην ανοίγετε κλιματιστικά...», λένε στους κατοίκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θρίλερ χωρίς τέλος από την περίεργη πτώση και την συντριβή τεράστιου Ουκρανικού αεροσκάφους στην Καβάλα - Ήταν «φορτωμένο» με 11,5 τόνους πυρομαχικά και η περιοχή γέμισε λευκή σκόνη - «Κλείστε πόρτες, παράθυρα και μην ανοίγετε κλιματιστικά...», λένε στους κατοίκους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα κόλαση στη Καβάλα από την περίεργη πτώση του Ουκρανικού αεροσκάφους Antonov-12, της Ουκρανικής ιδιωτικής εταιρείας Meridian, το οποίο συνετρίβη στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου (16-07-2022), 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του Παλαιοχωρίου και των Αντιφιλίππων Καβάλας...

Από την συντριβή προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά με εκρήξεις, ενώ στη περιοχή έχουν διασκορπιστεί βλήματα και απλώθηκε λευκή σκόνη ...άγνωστης προέλευσης. Παράλληλα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα και να μην κάνουν χρήση του κλιματιστικού, έτσι ώστε να μην μπουν μέσα οι άγνωστες επικίνδυνες χημικές ουσίες, ενώ έχει ανακοινωθεί και απαγόρευση κυκλοφορίας στη περιοχή.

Στο τεράστιο αεροσκάφος επέβαιναν 8 επιβαίνοντες (όλοι νεκροί) και μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, τα οποία όπως δήλωσε ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, τα πυρομαχικά αυτά προορίζονταν για το Μπαγκλαντές.

Για άγνωστο λόγο, ο πιλότος φέρεται να ζήτησε, ανοιχτά του Αγίου Όρους, να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση, και έκανε αναστροφή περίπου στα μισά της διαδρομής πάνω από το Αιγαίο προς την Καβάλα, αλλά δεν πρόλαβε να φτάσει στο αεροδρόμιο της. Αξίζει να σημειωθεί ότι τουλάχιστον ο πιλότος κατάφερε να το οδηγήσει μακριά από κατοικημένη περιοχή, αποσοβώντας ακόμη πιο τραγικές εξελίξεις.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς - εμπειρογνώμονες του Στρατού, της Πολιτικής Αεροπορίας, στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ οι οποίοι διενεργούν έρευνες και συλλογή στοιχείων, όπως να ελέγξουν πρώτα τι είναι η λευκή σκόνη που έχει απλωθεί στην περιοχή, το είδος του εμπορεύματος, την τυχόν τοξικότητα μετά την πτώση του αεροσκάφους και να αναζητήσουν το «μαύρο κουτί» που θα δώσει πληροφορίες.

Η έρευνα ενδέχεται να κρατήσει για μέρες λένε οι πληροφορίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA