Ψηφοφορία Βουλή: Εγκρίθηκε με 142 «ναι» η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή - «Παρών» ψήφισε η ΝΔ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ψηφοφορία Βουλή: Εγκρίθηκε με 142 «ναι» η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή - «Παρών» ψήφισε η ΝΔ

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αλλά και για άλλες υποθέσεις, όπως για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού...

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη 142 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι 157 βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν «παρών», καθώς όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές «η αντιπολίτευση δεν δέχεται τη διεύρυνση της έρευνας».

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι στην αποφασισθείσα επιτροπή θα μετέχουν 29 βουλευτές. Κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων, θα συμμετάσχουν 15 βουλευτές της ΝΔ, 8 του ΣΥΡΙΖΑ, 2 του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, 1 του ΚΚΕ, 1 της Ελληνικής Λύσης, 1 του ΜέΡΑ25 και 1 από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Επίσης, όρισε σε ένα μήνα (από τη συγκρότησή της), την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής και την υποβολή του πορίσματός της στην Ολομέλεια. Σημειώνεται ότι η εξεταστική επιτροπή έχει την δυνατότητα να ζητήσει από την ολομέλεια της Βουλής την παράταση των εργασιών της.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA