Εκλογές Ιταλία: Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την εκλογή Μελόνι από Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές Ιταλία: Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις για την εκλογή Μελόνι από Αμερική και Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επικεφαλής της Ιταλικής άκρας δεξιάς Τζόρτζια Μελόνι θέλει να γίνει η επόμενη Πρωθυπουργός μετά τη νίκη της παράταξής της στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας που διεξήχθησαν την Κυριακή (25-09-2022)...

Αντιδράσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις ΗΠΑ έφερε η επικράτηση στις Ιταλικές εκλογές του δεξιού συνασπισμού, με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι.

«Ελπίζουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία», ανέφερε με μια λιτή ανακοίνωση η Κομισιόν, ενώ η Γαλλία, μέσω του Εμάνουελ Μακρόν, είπε πως η επιλογή του Ιταλικού λαού είναι σεβαστή και προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Σχόλιο για την επικράτηση της Μελόνι έκανε και το Κρεμλίνο, με μια προσεγμένη ανακοίνωση που αναφέρει ότι «έχει ελπίδες για πιο δημιουργική συνεργασία».

Προσανατολισμένη στην Ουκρανία και στα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, με τις ΗΠΑ να αναφέρουν ότι προσδοκούν να συνεχιστεί η στήριξη της Ιταλίας στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Αθήνα είδε το αποτέλεσμα της Ιταλικής κάλπης με δεύτερες σκέψεις και στάση αναμονής, αλλά και με μια έντονη ανησυχία.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA