Υπόθεση Siemens: Αθώοι στο Εφετείο ο «φυγάς» Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι για τα «μαύρα ταμεία» και τις μίζες εκατ. ευρώ - Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υπόθεση Siemens: Αθώοι στο Εφετείο ο «φυγάς» Χριστοφοράκος και οι υπόλοιποι 19 κατηγορούμενοι για τα «μαύρα ταμεία» και τις μίζες εκατ. ευρώ - Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών την Δευτέρα (26-09-2022) και οι 20 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Siemens με τα «μαύρα ταμεία» και τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ...

Πρωτόδικα και οι 20 είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη, ανάμεσα τους και ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens, Μιχάλης Χριστοφοράκος, -ο οποίος έχει διαφύγει στο εξωτερικό εδώ και χρόνια-, και αυτός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια κάθειρξη, αλλά στο Εφετείο που έγινε σήμερα αθωώθηκε και ο ίδιος (σ.σ. τον εκπροσωπούσαν δικηγόροι και στο Εφετείο). Αθώος κηρύχθηκε επίσης και ο έτερος ισχυρός παράγοντας της Siemens Ελλάδας Πρόδρομος Μαυρίδης, ο οποίος μάλιστα είχε φυλακιστεί μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ανέτρεψε πλήρως τόσο την πρωτόδικη απόφαση όσο και όλα τα δικαστικά πορίσματα που είχαν εκδοθεί από το 2007 και μετά αναφορικά με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού.

Όπως αναφέρθηκε από τους Εφέτες Δικαστικούς Λειτουργούς δεν αποδείχθηκε παράνομη αύξηση της περιουσίας των στελεχών του ΟΤΕ από τη σύμβαση με τη Siemens και η πρωτόδικη δικαστική απόφαση ήταν εσφαλμένη.

Τέλος σε ό,τι αφορά τον φυγόδικο Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί και αυτός σε 15 έτη κάθειρξη,  το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση, καθώς δεν είχε ασκήσει έφεση, όμως όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι η σημερινή απόφαση μπορεί να έχει και γι΄αυτόν ευνοϊκή επίδραση.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA