Επίσημα εγκαίνια στο Ελληνικό παρουσία Μητσοτάκη: «Τα λόγια έγιναν πράξη...», δήλωσε ο Κυριάκος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίσημα εγκαίνια στο Ελληνικό παρουσία Μητσοτάκη: «Τα λόγια έγιναν πράξη...», δήλωσε ο Κυριάκος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε ξανά εγκαίνια, - θεωρήθηκαν επίσημα αυτά-, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, για έργα που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον στο Ελληνικό, το μεγαλύτερο οικόπεδο-«φιλέτο» της Ευρώπης...

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε στο χαιρετισμό του πως ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού, ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας, όπως είπε, κάνοντας λόγο για 70.000 νέες θέσεις εργασίας. 

«Πριν από 27 μήνες το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές, άλλοτε για να κρύψει καθυστερήσεις και εμπόδια και άλλοτε για να ακουστεί η αγωνία για να ξεκινήσει το έργο. Τα λόγια τώρα έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε. Το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα, ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, ένα κουβάρι που κατάφεραν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού. Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά», τόνισε.

Πέραν της οικογένειας Λάτση, το «παρών» έδωσαν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και το Υπουργικό Συμβούλιο, η Αντιπολίτευση, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και φυσικά πολλά από τα γνωστά ονόματα στο εγχώριο επιχειρείν (σ.σ. άλλωστε κάποια από αυτά συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ίδιας της Lamda ή έχουν κλείσει συνεργασίες εντός του project).

Μεταξύ αυτών είναι ενδεικτικά oι Ευτύχης Βασιλάκης (Αegean-Autohellas), Ελένη Βρεττού (Attica Bank), Αλέξανδρος Εξάρχου (INTΡΑΚΑΤ), Χρήστος Ιωάννου (ΑVAX), Φωκίων Καραβίας (Eurobank), Βασίλης Κάτσος (VNK Capital), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (ΤΕΜΕΣ), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Ευάγγελος Μυτιληναίος (όμιλος Mytilineos), Τρύφων Νάτσης (Brevan Howard), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ-ΤΙΤΑΝ), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Βασίλης Φουρλής (όμιλος Fourlis), Θεόδωρος Φέσσας (όμιλος Quest), Bασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Βύρων Βασιλειάδης (V Group) κ.ά.


Σε πλήρη εξέλιξη το έργο

Το έργο του Ελληνικού, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Οδυσσέα Αθανασίου προς τους εκπροσώπους του Τύπου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται με βάση τον σχεδιασμό. Το πρώτο μέρος του μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου, το Εxperience Park έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, έχει δοθεί στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ λίγο αργότερο δόθηκε και το Experience Center, τo Κέντρο Επισκεπτών, το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και να ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης μεταξύ άλλων τα μεγάλα έργα υποδομής της πρώτης φάσης, μεταξύ των οποίων κα η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος, η κατασκευή με δαπάνη του επενδυτή του νέου κτηρίου ΑΜΕΑ, πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παραδίδεται το καλοκαίρι του νέου έτους, ενώ ξεκινούν και οι πρώιμες εργασίες για την κατασκευή του Riviera Tower, του μεγαλύτερου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Μεσόγειο.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ - ΟΜΙΛΙΑ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA