Ημερίδες σε Λίμνη και Ιστιαία από την Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ημερίδες σε Λίμνη και Ιστιαία από την Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Η Αναπτυξιακή Εύβοιας Α.Ε. σας προσκαλεί, στις ημερίδες που διοργανώνει στους Δήμους της Βόρειας Εύβοιας, στα πλαίσια δράσεων προβολής και εμψύχωσης του τρέχοντος LEADER, CLLD-LEADER Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας 2014-2020.

Οι ημερίδες έχουν αντικείμενο «την προσοδοφόρα καλλιέργεια της τρούφας στο Νέο Δάσος – Δυνατότητες, Οφέλη και Προοπτικές»

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές καθώς και ειδικοί στην οικονομία, την καλλιέργεια, την συλλογή, τη χρήση της τρούφας, οι οποίοι θα αναλύσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία και την ανάπτυξη πιλοτικών καλλιεργειών τρούφας σε δημόσιες ή ιδιωτικές εκτάσεις, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, μέσα και από συνέργειες.

Παράλληλα , θα γίνει παρουσίαση σε εργαλεία συν εργατικότητάς , που προσφέρονται από την κοινωνική οικονομία.

Οι ημερίδες Θα πραγματοποιηθούν:

• Στη Λίμνη, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30, στο κτήριο «Μελά»

• Στην Ιστιαία, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 17.30, στο Μουσείο Κυνηγετικού Συλλόγου Ιστιαίας.

Καλλιέργεια Τρούφας – Δυνατότητες – Οφέλη – Προοπτικές στην Βόρεια Εύβοια

Η καλλιέργεια της τρούφας απαιτεί σχετικά χαμηλές γεωργικές εισροές, ενώ ειδικά για πυρόπληκτες περιοχές, μπορεί ταυτόχρονα να προωθεί την αναδάσωση και την οικονομική ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.

Η φύτευση δέντρων για την καλλιέργεια της τρούφας, με χαμηλές απαιτήσεις νερού, ενισχύει το έδαφος με την επέκταση του ριζικού συστήματος και γενικότερα είναι ωφέλιμη για το περιβάλλον. Στο μακρινό τέλος της παραγωγικής ζωής της τρούφας, διασφαλίζεται ένας επιπλέον πόρος ξυλείας, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

Ο συνδυασμός των προσπαθειών αναδάσωσης με παράλληλο στόχο και την παραγωγή τρούφας, εμφανίζεται ως μία δυνατότητα που μπορεί να προσθέσει μια ευκαιρία ανάπτυξης για την περιοχή που εφόσον πετύχει, θα έχει και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Τα οφέλη από την καλλιέργεια της τρούφας, η οποία έχει την αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα είδος υψηλής γαστρονομικής και οικονομικής αξίας, μπορούν να είναι πολλά και ποικίλα, με συνέπεια την δημιουργία υπόβαθρου που δύναται να επηρεάσει έντονα θετικά όλους τους τομείς της τοπικής οικονομία, πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA