Νέες ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Ζούμε σε τριτοκοσμική μπανανία και σε ένα σάπιο αντιδημοκρατικό καθεστώς, δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει τίποτα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νέες ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ: «Ζούμε σε τριτοκοσμική μπανανία και σε ένα σάπιο αντιδημοκρατικό καθεστώς, δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει τίποτα...»

Διαβάστε τις νέες ανακοινώσεις που εστάλησαν το απόγευμα του Σαββάτου (29-10-2022) στο EviaZoom.gr από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή και το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που αναφέρει ότι γίνονταν παράνομες παρακολουθήσεις όχι μόνο πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ αλλά και των Yπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα είχαν σημειωθεί παράνομες φυσικές παρακολουθήσεις και από εν ενεργεία αστυνομικούς...

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όπως φαίνεται από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το σάπιο καθεστώς Μητσοτάκη δεν παρακολουθούσε μόνο πολιτικούς αντιπάλους του, αλλά και τους ίδιους τους υπουργούς του.

Στο σημερινό δημοσίευμα αποκαλύπτεται πως έχουν σημειωθεί σωρεία περιπτώσεων που υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη είχαν διαπιστώσει πως είχαν μπει στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων ενός κέντρου που έδινε εντολές να σαρώνονται τα κινητά τους, να υποκλέπτονται μηνύματά τους και να καταγράφονται συνομιλίες τους.

Είχαν σημειωθεί ακόμα και φυσικές παρακολουθήσεις, επίσης παράνομες, που γίνονταν μάλιστα από εν ενεργεία αστυνομικούς!

Όλες οι περιπτώσεις των θυμάτων είχαν ένα κοινό: τις δύσκολες σχέσεις τους με τον Μητσοτάκη και τον ανιψιό του Δημητριάδη.

Οι άνθρωποι αυτοί μέσα σε τρία χρόνια μετέτρεψαν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική μπανανία. Δημιούργησαν ένα αντιδημοκρατικό καθεστώς με συνεχείς παρακολουθήσεις αντιπάλων και μη αρεστών προσώπων χωρίς κανένα όριο ή ηθικό ενδοιασμό.

Φυσικά και το δημοσίευμα δεν έχει διαψευστεί. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις για τις παράνομες ενέργειες που καταγράφονται και για τις οποίες οι νοσηροί εγκέφαλοι που τις συνέλαβαν και τις υλοποίησαν σίγουρα θα λογοδοτήσουν.

Μέχρι τότε ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του θα βουλιάζουν μέσα στα σκάνδαλα, ανάμεσα στη σαπίλα, από τη μια μεριά, που αναδύεται από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και, από την άλλη, τη διαφθορά που έχει φτάσει μέχρι το μεδούλι της Νέας Δημοκρατίας, όπως η περίπτωση με τον βουλευτή Πάτση που αποδείχθηκε «κοράκι» ανυπεράσπιστων πολιτών.

Όλοι αυτοί ένα πράγμα θα πρέπει να ξέρουν: δεν πρόκειται να τους ξεπλύνει τίποτα».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά «νόμιμα λάθη» δεν μαζεύονται;» Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» κάνει λόγο για παγίδευση κινητών τηλεφώνων Υπουργών της Κυβέρνησης, που δεν απολάμβαναν της εμπιστοσύνης του συστήματος Μαξίμου και του πρώην Γραμματέα του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Προσθέτει άλλη μια ψηφίδα στο συγκεντρωτικό και παρωχημένο μοντέλο με το οποίο ασκεί την διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το δήθεν επιτελικό κράτος αποδείχτηκε παρακράτος, που δεν διστάζει να προβαίνει σε παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και να αφήνει ελεύθερα τα στελέχη του να παίζουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με τα funds σε βάρος δανειοληπτών. Το απόρρητο δεν μπορεί να δημιουργεί ανεξέλεγκτες νησίδες στο κράτος υπεράνω του νόμου, κάτι που έγινε αντιληπτό από τις φερόμενες δηλώσεις της Εισαγγελέα της ΕΥΠ. Βασιλικής Βλάχου, που έφτασε στο σημείο να πει ότι θα παρακολουθούσε και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μένουνε σταθερά προσηλωμένοι στη θέση μας: να πέσει άπλετο φως. Όλα αυτά υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει απαντήσεις. Σαν πολλά «νόμιμα λάθη» δεν μαζεύονται;»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA