Μεγαλειώδης πορεία για το Πολυτεχνείο - Ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας από πολλές χιλιάδες κόσμου με κεντρικό σύνθημα «Η χούντα δεν τελείωσε το '73...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μεγαλειώδης πορεία για το Πολυτεχνείο - Ηχηρό μήνυμα Δημοκρατίας από πολλές χιλιάδες κόσμου με κεντρικό σύνθημα «Η χούντα δεν τελείωσε το '73...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα (μικροί και μεγάλοι) συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πορεία της Αθήνας για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Πέμπτη (17-11-2022), η οποία ολοκληρώθηκε το βράδυ όταν όλα τα μπλοκ έφτασαν στην Αμερικάνικη πρεσβεία...

Με πανό και συνθήματα όπως «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία...» και «Η χούντα δεν τελείωσε το '73...», που είναι επίκαιρα όσο ποτέ στις μέρες μας,  τίμησαν τη μνήμη της εξέγερσης.

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Mέγαρο Μουσικής», που είχαν κλείσει νωρίτερα το μεσημέρι.

Νωρίτερα, πριν την έναρξη της πορείας σημειώθηκε ένταση στην Πλατεία Κλαυθμώνος με τα ΜΑΤ και τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν περιμετρικά και ξεπέρναγαν σε αριθμό τους 5.000, χωρίς ωστόσο να πάρει έκταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA