Ο Έλον Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο Έλον Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter (ΦΩΤΟ)

Το έκανε το «θαύμα» του ο Έλον Μασκ, αφού αποκαθιστώντας λογαριασμούς χρηστών που είχαν ανασταλεί στο Twitter, αποφάσισε να γίνει το ίδιο για το λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, που είχε μπλοκαριστεί λόγω της αιματηρής επίθεσης οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021...

Ο λογαριασμός του τέως προέδρου των Ηνωμένων Πολιτείων στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter είναι εκ νέου προσπελάσιμος από το βράδυ του Σαββάτου (19-11-2022).

Ο νέος ιδιοκτήτης του μέσου, Έλον Μασκ, που δηλώνει υπερασπιστής της ελευθερίας της έκφρασης, αλλά παράλληλα απολύει χιλιάδες εργαζομένους, είχε ζητήσει από τους χρήστες του να τοποθετηθούν σε «δημοσκόπηση» που οργάνωσε στην πλατφόρμα και η πλειοψηφία ψήφισε «ναι» στην επιστροφή του Ρεπουμπλικάνου σε αυτήν.

«Vox Populi, Vox Dei», έγραψε ο Μασκ στο Twitter, μια λατινική φράση που σημαίνει: «φωνή λαού, φωνή Θεού». Η δημοσκόπηση έμεινε ανοιχτή για 24 ώρες. «Η πολιτική του νέου Twitter είναι η ελευθερία της έκφρασης, αλλά όχι η ελευθερία να επιτίθεται κανείς» στους ανθρώπους, υποστήριξε ο ίδιος.

Και εξήγησε ότι «τα αρνητικά tweets ή όσα προωθούν το μίσος» θα υποβιβάζονται και δεν θα μπορούν να έχουν έσοδα από διαφημίσεις. «Δεν θα μπορείτε να βρείτε αυτά τα tweets παρά μόνο αν ψάξετε συγκεκριμένα για αυτά, κάτι που δεν διαφέρει από το υπόλοιπο ίντερνετ», πρόσθεσε.

Η απόφαση για την άρση αναστολής λογαριασμών, που εκφράζουν αντίθετες πολιτικές απόψεις από τις δικές του, ερμηνεύεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να αποδείξει την ουδετερότητά του.

Μεταξύ αυτών ήταν ο λογαριασμός της Αμερικανίδας κωμικού Κάθι Γκρίφιν, η οποία αποκλείστηκε από το Twitter την προηγούμενη εβδομάδα, όπως και άλλοι χρήστες, αφού άλλαξε το όνομα χρήστη σε «Elon Musk» για να περιπαίξει τον νέο επικεφαλής της πλατφόρμας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA