Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια με μπαράζ μετασεισμών - Τι λένε σεισμολόγοι και κάτοικοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Νότια Εύβοια με μπαράζ μετασεισμών - Τι λένε σεισμολόγοι και κάτοικοι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 6:30 το πρωί της Τρίτης (29-11-2022) στη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα στα Νέα Στύρα, 9 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του οικισμού των Ζαράκων... 

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην Αττική, ενώ ακολούθησε σε διάστημα 50 λεπτών μπαράζ μετασεισμών με κυριότερη, δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Ζαράκων, Χρήστος Τρανός μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε

«Σε κάποια σπίτια μόνο έχουμε δει ρωγμές, δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Εδώ βρέχει, ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του, δεν έχουμε ανησυχήσει πάντως. Προσπαθώ να ενημερωθώ από τις γειτονιές στα σπίτια και αισθάνομαι τους μετασεισμούς και στο αυτοκίνητο...»

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με ενεργά ρήγματα. Προσέθεσε πως έγινε αισθητός και στην Αττική τόσο λόγο του μικρού εστιακού βάθους όσο και της απόστασης του Λεκανοπεδίου Αττικής από το επίκεντρο του σεισμού, κοντά στα Στύρα.

Ο Ευθύμης Λέκκας τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως πιθανότατα θα μεταβληθεί το ύψος του μεγέθους του σεισμού. «Στο σημείο εκείνο δεν έχουμε κάποιο εμφανές ρήγμα. Το γεγονός ότι ο σεισμός έγινε εκεί ήταν μία έκπληξη. Δεν το περιμέναμε, γιατί δεν είναι μία περιοχή που έχει δώσει στο παρελθόν σεισμούς. Περιμένουμε την εξέλιξη της σεισμικότητας προκειμένου να κάνουμε πιο σωστές εκτιμήσεις», ανέφερε σχετικά.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Καθηγητης Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης. «Κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα ήταν ο κύριος σεισμός» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μεγάλη μετασεισμική ακολουθία. Όπως ανέφερε, ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κόρινθο, ενώ επισήμανε ότι η περιοχή από την οποία προήλθε δεν έχει παρελθόν σημαντικής σεισμικής δραστηριότητας.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA