Το χρήμα έρεε ...ορθόδοξα στην «Κιβωτό του Κόσμου»: 28 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές τα 4 τελευταία χρόνια - Πόρσε, μεζονέτες και κρουαζιέρες... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το χρήμα έρεε ...ορθόδοξα στην «Κιβωτό του Κόσμου»: 28 εκατομμύρια ευρώ οι δωρεές τα 4 τελευταία χρόνια - Πόρσε, μεζονέτες και κρουαζιέρες...

Ο οικονομικός έλεγχος στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ...

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκτός από τις καταγγελίες που έρχονται «βροχή» για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους, εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας αρχίζει να ξετυλίγει το κουβάρι σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του κόσμου. Μία ΜΚΟ με δύο ουσιαστικά μετόχους, την γυναίκα του πατέρα Αντώνιου και την μητέρα του. Το 50% το κατέχει η σύζυγος και το άλλο 50% η 86χρονη μητέρα του πατέρα Αντώνη. Ο τζίρος της δομής φαίνεται να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο εισαγγελέας αρμόδιος για το «μαύρο χρήμα» ερευνά τα 89 εκατομμύρια που ήταν οι δωρεές και οι χορηγίες που δίνονταν στην Κιβωτό του κόσμου, τα τελευταία 8 – 10 χρόνια.

Το «δεξί» χέρι του πατέρα Αντώνιου

Ο αλλοδαπός που φέρεται να είναι το «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου, είχε έρθει και φιλοξενείτο στη δομή, προερχόταν από μία οικογένεια με 6 αδέρφια, τρία αγόρια και τρία κορίτσια. Τα 3 αγόρια είχαν πάρει σημαντικές θέσεις στην ΜΚΟ και ο αλλοδαπός ήταν και οδηγός του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, τον ακολουθούσε παντού, όπου πήγαινε, και οι πληροφορίες θέλουν να έχει μπορέσει να έχει γίνει ανάδοχος σε ένα παιδάκι που μένει στη δομή. 

Παράλληλα αποκαλύφθηκε ότι ο Αντώνιος κυκλοφορούσε με πόρσε, έκανε κρουαζιέρες, ενώ μαζί με την παπαδιά έχουν και δύο μεζονέτες 

Το ένα σπίτι εξ’ αυτών βρίσκεται στη Ραφήνα και αγοράστηκε το 2004 με το συμβόλαιο να αναγράφει -προφανώς- την αντικειμενική αξία των 67.000 ευρώ. Ωστόσο, από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς προκύπτει πως το σπίτι είχε πραγματική αξία κοντά στις 200.000 ευρώ.

Ένα χρόνο αργότερα, η οικογένεια του πατέρα Αντωνίου προχωρά και στην αγορά ενός ακόμη σπιτιού. Μεζονέτα και αυτή και μάλιστα τριώροφη στη Βραυρώνα. Το συμβόλαιο ανέφερε τιμή αγοράς περίπου 70.000 ευρώ με πραγματική αξία στις 210.000 ευρώ.

Πώληση σε άτομο του στενού περιβάλλοντος

Το επόμενο έτος, το σπίτι πουλήθηκε σε άτομο – εργαζόμενο στην Κιβωτό του Κόσμου. Αγοραστής ήταν ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του πατέρα Αντωνίου. Μάλιστα, η αγορά έγινε μέσω ενός άτυπου δανείου και όχι με επίσημη πράξη, ή τραπεζικό έγγραφο, αλλά με την… προφορική δέσμευση ότι τα χρήματα θα κρατούνταν από τον μισθό του αγοραστή μέχρι την εξόφληση του δανείου.

Φυσικά, κανένα από τα δύο σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ως δομή για τη φιλοξενία παιδιών και κανείς μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αποδείξει με τίνος χρήματα αγοράστηκαν. Εάν δηλαδή, τα χρήματα προέρχονταν από την προσωπική περιουσία του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, ή εάν πρόκειται για χρήματα που ανήκαν στην ΜΚΟ από δωρεές.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA