Μία μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από δολοφόνο αστυνομικό, οι «σερίφηδες» & επικίνδυνοι αστυνομικοί συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο και να στέλνουν στο θάνατο και άλλα ανήλικα παιδιά - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μία μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου από δολοφόνο αστυνομικό, οι «σερίφηδες» & επικίνδυνοι αστυνομικοί συνεχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο και να στέλνουν στο θάνατο και άλλα ανήλικα παιδιά - Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε Θεοδωρικάκο μάζεψε τους αλλιώς παραιτήσου και εσύ όπως έκαναν οι προκάτοχοι σου - Δυστυχώς λόγω της προκλητικής ατιμωρησίας δολοφόνων και επικίνδυνων, αδίστακτων αστυνομικών θα θρηνούμε και θα θρηνήσουμε πολλούς Γρηγορόπουλους...

Διαβάστε τώρα την τριπλή ανακοίνωση που εξέδωσε και απέστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο EviaZoom.gr, μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου, του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη και του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

Χρήστος Σπίρτζης:

«16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη δεν έδωσε τα είκοσι ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε και, πλέον, δίνει μάχη για τη ζωή του με τις πιθανότητες να μην είναι, δυστυχώς, με το μέρος του.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και αντί, ως όφειλαν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (!).

Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά, Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν.

Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από «αστυνομικό».

Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε επιτέλους τους ανεκπαίδευτους «σερίφηδες» που έχετε βγάλει στους δρόμους και οι οποίοι αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο.

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά στο θάνατο».

Νάσος Ηλιόπουλος:

«Ο σοβαρός τραυματισμός ενός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη με μια σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικούς αποκαλύπτει τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αυθαιρεσίας υπό κυβερνητική κάλυψη.

Η πολιτική αμετροέπεια της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί κυβέρνησης Μητσοτάκη στέλνει το λάθος μήνυμα επί τρία χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα τις πολλές περιπτώσεις αστυνομικών οργάνων που παραβιάζουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και δρουν ως παράγοντες ανασφάλειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το περιστατικό αυτό έρχεται μετά από μια σειρά αστυνομικών αυθαιρεσιών με στόχο νέους ανθρώπους.

Η διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης και η παραδειγματική τιμωρία είναι επιβεβλημένη. Επιβεβλημένη παράλληλα είναι η πολιτική αλλαγή συνολικά και στα ζητήματα ασφάλειας, όπου η κυβέρνηση έχει αφήσει ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα, ενώ τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας πολλαπλασιάζονται».

Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: 

«H ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι τυχαία. Μια ημέρα πριν την τραγική επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ένας 16χρονος Ρομά παλεύει για τη ζωή του καθώς πυροβολήθηκε από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι. 

Έναν μόλις χρόνο πριν ο 18χρονος Νίκος Σαμπάνης πέφτει νεκρός από σφαίρες αστυνομικών. Αυτή τη φορά το αδίκημα ήταν 20 ευρώ που δε δόθηκαν σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη. Για 20 ευρώ και μια διαφυγή από το μπλόκο αστυνομικών. Ένα παιδί με σφαίρα στο κεφάλι.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία, ως αποτέλεσμα της αστυνομικής ασυδοσίας και απροκάλυπτης αυθαιρεσίας. Ως επιστέγασμα των… λυμένων χεριών, ως δολοφονικό χτύπημα στο κράτος δικαίου, κάτι σαν απάντηση στο αίτημα για δικαιοσύνη…»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA