Της μίζας το ....κάγκελο σε σακούλες και βαλίτσες - Στις Βελγικές Φυλακές η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της - Προφυλακίστηκε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για διαφθορά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Σε μία σακούλα μόνο είχε 160.000 ευρώ (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Της μίζας το ....κάγκελο σε σακούλες και βαλίτσες - Στις Βελγικές Φυλακές η Εύα Καϊλή και ο σύντροφος της - Προφυλακίστηκε η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για διαφθορά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος - Σε μία σακούλα μόνο είχε 160.000 ευρώ (ΦΩΤΟ)

Προφυλακίστηκε και μεταφέρθηκε στις Βελγικές Φυλακές για διαφθορά, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή, η οποία πιάστηκε επ’ αυτοφώρω στο σπίτι της στο Βέλγιο να έχει σακούλες γεμάτες με μετρητά από τις Βελγικές Αρχές...

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής φέρεται να έπαιρνε τις μίζες από Άραβες του Κατάρ. Για τα ίδια αδικήματα συνελήφθη και προφυλακίστηκε επίσης και ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τα Βελγικά μέσα ενημέρωσης.Παράλληλα, έρευνα πραγματοποιήθηκε και στο σπίτι του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα. Κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και ο υπολογιστής του και η όλη διαδικασία έγινε παρουσία της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

Συνολικά οι μίζες στο κύκλωμα ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Βελγίου δεν γίνεται ονομαστική αναφορά, οι εφημερίδες L’Echo και Soir ανέφεραν ότι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι η Εύα Καϊλή. Οι τέσσερις κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των». 

Η ανακοίνωση της Εισαγγελίας αναφέρει:

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 ως μέρος μιας μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον Ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ. Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA