Σκάνδαλο Υποκλοπών: Έκπληκτος ο Βαξεβάνης με αυτά που άκουσε από την Εισαγγελέα - Του είπε ότι δεν έχει στοιχεία και ότι δεν έχει δει τα δημοσιεύματα, την ώρα που έχει βουίξει η Ελλάδα και όλη Ευρώπη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σκάνδαλο Υποκλοπών: Έκπληκτος ο Βαξεβάνης με αυτά που άκουσε από την Εισαγγελέα - Του είπε ότι δεν έχει στοιχεία και ότι δεν έχει δει τα δημοσιεύματα, την ώρα που έχει βουίξει η Ελλάδα και όλη Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Ο Κώστας Βαξεβάνης και ο ένας εκ των δικηγόρων του, Γιάννης Μαντζουράνης την ώρα που εξέρχονται από την Εισαγγελία Αθηνών το πρωί της Τετάρτης (14-12-2022)...

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ του DocumentoNews με τα όσα απίστευτα έγιναν και πάλι σήμερα:

Ζητούν στοιχεία από την ΕΥΠ την οποία πρέπει να ελέγξουν για το έγκλημα.

Την ώρα που στο Βέλγιο αποδεικνύεται πώς λειτουργεί κανονικά η Δικαιοσύνη σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος, στην Ελλάδα, η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το δημοσίευμα με τα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον κωδικό 5046c μέσω την ΕΥΠ. Στις Βρυξέλλες, μέσα σε μια βδομάδα μετά από αντίστοιχο δημοσίευμα για το Κατάρ-gate, έγινε έρευνα, βρέθηκε μαύρο χρήμα, συνελήφθη η Καϊλή και προφυλακίστηκε ενώ κατασχέθηκαν τα περιουσιακά της στοιχεία. Εδώ όμως, οι εγχώριες Αρχές «αγνοούν» (προφανώς επειδή θέλουν) τα πιο κρίσιμα στοιχεία που αποδεικνύουν τις υποκλοπές.

Η είδηση προέκυψε το πρωί, όταν ο εκδότης του Documento, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με τους δικηγόρους του Γιάννη Μαντζουράνη και Βαγγέλη Γεωργακόπουλο, για να ενημερώσει για πληροφορίες που διαρρέουν και εμφανίζουν την Δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά εργαλειοποιημένη και χρησιμοποιούμενη.

Ο Κώστας Βαξεβάνης συναντήθηκε με την εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου στην οποία είπε ότι από το Σάββατο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αποδεχόμενος την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη, προδίκασε ότι αυτή έγινε από «ρυπαρά δίκτυα» που διοχετεύουν τα στοιχεία στο Documento. Σήμερα, στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, με άρθρο του ο Ηλίας Κανέλλης, εμφανίζει και πάλι την ΕΥΠ ως πιθανή αθώα των παρακολουθήσεων και καταδεικνύει τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα ως κατόχους παράνομου υλικού παράνομης παρακολούθησης. Όλες αυτές οι διαδικασίες επικοινωνιακής προετοιμασίας της κοινής γνώμης οι οποίες συνδυάζονται με το αίτημα της Εισαγγελίας προς την ΕΥΠ για να απαντήσει αν γίνονταν υποκλοπές, είναι ανησυχητικές.

«Πέρα από τα δημοσιεύματα» είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης, «υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει μια απάντηση από την ΕΥΠ σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχουν στα αρχεία της τέτοιες παρακολουθήσεις. Με την απάντηση αυτή η κυβέρνηση θα μεθοδεύσει μια νέα ¨σκευωρία Novartis” εντάσσοντας πάλι στο βρόμικο παιχνίδι τη Δικαιοσύνη. Γιατί η Εισαγγελία απευθύνει αίτημα να απαντήσει η ΕΥΠ η οποία είναι ουσιαστικά ελεγχόμενη για παράνομες πράξεις και δεν κάνει αίτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για το αν ήταν υπό παρακολούθηση ο αριθμός του Κωστή Χατζηδάκη;»

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας Τριανταφύλλου διαβεβαίωσε για την ανεξαρτησία της έρευνας και είπε πως δεν μπορεί να κάνει αίτημα στον πάροχο της κινητής τηλεφωνίας γιατί δεν ξέρει ποια τηλέφωνα ήταν σε παρακολούθηση.

Ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσαν έκπληκτοι γι’ αυτή την απάντηση, λέγοντας ότι τα τηλέφωνα αυτά έχουν δημοσιευτεί στη εφημερίδα Documento αλλά και στο site της εφημερίδας, με καλυμμένα τα τελευταία ψηφία για ευνόητους λόγους. Άρα στην πραγματικότητα είναι γνωστά αλλά σε κάθε περίπτωση θα μπορούσε να ερωτηθεί η εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό η Εισαγγελέας απάντησε ότι δεν έχει δει τα σχετικά δημοσιεύματα. Δηλαδή οι Εισαγγελείς που κάνουν τη σημαντικότερη έρευνα αυτή τη στιγμή στη χώρα, δεν είδαν το δημοσίευμα το οποίο περιείχε τα αποδεικτικά στοιχεία των παρακολουθήσεων που οι ίδιοι ζητούσαν και για τα οποία υπήρξαν δεκάδες άλλα δημοσιεύματα και πολιτικές δηλώσεις. Τα στοιχεία τα έχει δει όλη η Ελλάδα αλλά όχι η αρμόδια Εισαγγελέας.

Οι εισαγγελείς δηλαδή ομολογούν (αν πραγματικά είναι αλήθεια και όχι προσχηματικό) ότι η έρευνα αποτελεί μια τυπική και όχι ουσιαστική διαδικασία κατά την οποία πρέπει να ερευνούν για να περαιώνονται συμβατικές απαιτήσεις. 

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, θύμισε στην Εισαγγελέα, ότι στο παρελθόν, όταν η ΕΥΠ βρέθηκε υπό έλεγχο, κλιμάκια της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας, έκαναν επιτόπια έρευνα και κατάσχεση εγγράφων. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει σήμερα και για την ΕΥΠ για τους παρόχους αφού πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά ακόμη και συνταγματική εκτροπή.

Μπροστά στην αποστομωτική ομολογία της Εισαγγελέως περί μη ενημέρωσής της, ο Κώστας Βαξεβάνης είπε ότι κατά την άποψή του επιβεβαιώνεται ότι επιχειρείται και πάλι η χρήση της Δικαιοσύνης για βρόμικους πολιτικούς σκοπούς και δεν θα επιτρέψει ως πολίτης και δημοσιογράφος, να κατρακυλήσει η χώρα σε μια ακόμη περιπέτεια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος της δημοσιοποίησης όσων προέκυψαν από τη συνάντηση με την Εισαγγελία. Δεν είναι τυχαίο, ότι η έρευνα στις εταιρείες που πιθανολογείται ότι σχετίζονται με το Predator, έγινε την Τρίτη, εννιά μήνες μετά τις πρώτες αποκαλύψεις. Όπως δε δημοσιεύει η Καθημερινή, στις έρευνες αυτές, βρέθηκαν σπασμένες καρέκλες, ενώ ένα από τα κτήρια όχι μόνο δεν είχε ενοίκους, αλλά ήταν υπό ανακατασκευή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA