Αυτή είναι η 29χρονη ανύπαντρη μητέρα που πέταξε το 11 μηνών παιδί της σε ποταμό - Σε αντίθεση με αυτά που είπε η αστυνομία, η ίδια αρνήθηκε στον Εισαγγελέα ότι ήταν αυτή που το σκότωσε - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αυτή είναι η 29χρονη ανύπαντρη μητέρα που πέταξε το 11 μηνών παιδί της σε ποταμό - Σε αντίθεση με αυτά που είπε η αστυνομία, η ίδια αρνήθηκε στον Εισαγγελέα ότι ήταν αυτή που το σκότωσε - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος έδειξε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του 11 μηνών βρέφους το οποίο φέρεται να σκότωσε η 29χρονη μητέρα του παραμονή Πρωτοχρονιάς, ρίχνοντάς το στα παγωμένα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, στη Βέροια (δείτε ΕΔΩ την πρώτη ανάρτηση για την πρώτη φρικιαστική υπόθεση του 2023)...

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους, το οποίο δεν είχε αναγνωρίσει.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση του μόλις 11 μηνών βρέφους της κατηγορείται η 29χρονη γυναίκα που, η οποία φέρεται να παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι άφησε το βρέφος σε φράγμα στον Αλιάκμονα, αλλά στον Εισαγγελέα αρνήθηκε ότι ήταν αυτή που το σκότωσε. «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε», έλεγε συνεχώς η 29χρονη.

Η γυναίκα οδηγήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή, έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στη συνέχεια αποχώρησε με χειροπέδες. Βγαίνοντας από την κεντρική είσοδο του δικαστηρίου φορούσε μάσκα στο πρόσωπο και κουκούλα στο κεφάλι, ενώ δεν είπε κουβέντα στους δημοσιογράφους. Δηλώσεις έκανε ο δικηγόρος της. Η 29χρονη πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (04-01-2023).

Η 29χρονη κατηγορούμενη:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την υπόθεση φρίκης:

«Συνελήφθη την 1 Ιανουαρίου 2023 στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Το χρονικό της φρίκης

Η γυναίκα φέρεται πως πήρε ταξί από το χωριό Σταυρό Ημαθίας στις 31 Δεκεμβρίου, με το μωρό στην αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς το σημείο που το πέταξε στο νερό.

Στη συνέχεια, έφυγε για Αλεξάνδρεια και διέμεινε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μόλις ξημέρωσε, επέστρεψε στο σπίτι όπου ζούσε με το μωρό, τη γιαγιά και τον παππού του.

Ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα, ανέφερε ότι έλαβε κλήση από το κέντρο στις 16.05 για το φράγμα και από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα η οποία του είπε να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στη Βέροια.

Τι δηλώνει ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν διατηρούσε δεσμό με τη μητέρα, αναφέρει στο protothema.gr, πως παρά τις προσπάθειες που έκανε για να αναγνωρίσει το παιδί μετά τη γέννησή του, συναντούσε πάντα τοίχο, ωστόσο το φρόντιζε και το επισκεπτόταν πολύ συχνά για να το βλέπει και να περνάει χρόνο μαζί του.

Ο ίδιος δηλώνει συγκλονισμένος από τη δολοφονία και δε μπορεί να πιστέψει πώς η 29χρονη έλαβε αυτήν την απόφαση και σκότωσε το παιδί τους.

«Από τη μέρα που γεννήθηκε πάλευα για αυτό το μωρό και ήθελα να το αναγνωρίσω. Το έβλεπα συχνά, πάντα ήταν με καθαρά ρούχα και φαινόταν μια χαρά, δε μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό που έγινε. Αν υπήρχε έστω και ένα σημάδι θα είχα πράξει διαφορετικά», αναφέρει.

«Ήθελα να κινηθώ νομικά γιατί υπήρχε άρνηση από την μητέρα του και απο την οικογένεια της και δε με άφηναν να το αναγνωρίσω. Πήγαινα στο σπίτι για να δώ το παιδί και συναντούσα έναν τοίχο μπροστά μου», σημειώνει.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA