Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης Χαλκίδας που εστάλη στο EviaZoom.gr:

Στις 7 Ιανουαρίου 2023 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Β΄ Γραμματέα της Ι. Συνόδου, Τιμόθεο Μπαϊμπάκη και Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκες, Νικόλαο Πριμηκύριο-ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας, τον Οικον. Αναστάσιο Χρήστου-Προϊστάμενο της Ενορίας και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.

Ο π. Ιωάννης Καραμούζης κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην παρομοίωση του Τιμίου Προδρόμου, ως λύχνου του Φωτός και μέσα από αναφορές στον βίου του και στην αρχαία και νεότερη πατερική γραμματεία, ανέπτυξε την αποστολή του Αγίου Ιωάννου, ως Προδρόμου και εργάτου του ερχομού του Κυρίου.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Ιωάννη για τον εμπνευσμένο του λόγο και ευχήθηκε πατρικά σε όσες και όσους εορτάζουν.

Την ιερά Υμνολογία του Τιμίου Προδρόμου έψαλλαν οι δύο Χοροί των αγίων Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Κουρούπη και τον κ. Γεώργιο Αλεξίου, ενώ οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA