Μία παρέα Χρυσαυγίτες και Αστυνομικοί σε πορεία με ρόπαλα και πυρσούς στο Σύνταγμα - «Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να υποθάλπτει τους νεοναζί...» - Ανακοινώσεις και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα... (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μία παρέα Χρυσαυγίτες και Αστυνομικοί σε πορεία με ρόπαλα και πυρσούς στο Σύνταγμα - «Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να υποθάλπτει τους νεοναζί...» - Ανακοινώσεις και έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα... (ΦΩΤΟ)

Λίγες μόνο μέρες κράτησε το προεκλογικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης με τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη από τις εκλογές καθώς αποκαλύφθηκε η υποκρισία της ΝΔ, η οποία έδωσε το ελεύθερο στους νεοναζί να διοργανώσουν φιέστα στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια...

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ παρά την κατακραυγή, εμφανίζεται αμετανόητη και λέει ότι είναι δικαίωμα των χρυσαυγιτών να συγκεντρωθούν. Την ίδια ώρα Χρυσαυγίτες που πραγματοποιούσαν πορεία και δημιουργούσαν επεισόδια στο Σύνταγμα ήταν μία παρέα με τους αστυνομικούς, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί εντύπωση.

Περίπου 30 Χρυσαυγίτες εισέβαλλαν μάλιστα και στον σταθμό του Μετρό του Συντάγματος με κουκούλες και ρόπαλα και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα».

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε ελευθέρας στους Χρυσαυγίτες να συγκεντρωθούν, αποκαλώντας τους μάλιστα «πολιτικό κόμμα», σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Δυναμική απάντηση έδωσαν αντιφασιστές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρηγίλλης και διαμαρτυρήθηκαν για τη ναζιστική φιέστα.

Χρήστος Σπίρτζης: «Συγχαρητήρια κ. Θεοδωρικάκο  - Ξεπλένετε τους εγκληματίες ναζιστές ως πατριώτες

«Έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή να κάνει συγκέντρωση, στην Πλατεία Ρηγίλλης, για τους νεκρούς Αξιωματικούς των Ιμίων, αναγνωρίζοντας ως κόμμα τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Ο Φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ δεν έχει όριο! Συγχαρητήρια κ. Θεοδωρικάκο. Ξεπλένετε τους εγκληματίες Ναζιστές ως πατριώτες...» τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως σημειώνει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της KO του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, «ότι η ΝΔ φιλοξενεί την σκληρή ακροδεξιά στο εσωτερικό της, το ξέρουμε πλέον όλοι.

Το ότι επανειλημμένα ο κ. Θεοδωρικάκος μας έχει επιβεβαιώσει ότι ισχύει και τηρείται ο νόμος Μητσοτάκη της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και ο νόμος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επίσης.

Ότι υπάρχει ανοχή από την πρώτη μέρα της επιτελικής διακυβέρνησης σε ακροδεξιά στοιχεία εντός της ΕΛΑΣ, είναι επίσης αποδεδειγμένο, με όσα έχουν γίνει τα χρόνια Μητσοτάκη.

Ότι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ τα ναζιστικά σύμβολα, τα πανώ και οι ταμπέλες της εγκληματικής οργάνωσης είναι ακόμη εκεί, όπως με προκλητικό τρόπο, δίπλα στα Δικαστήρια, βλέπει κάθε πολίτης στην είσοδο της Θεσσαλονίκης, μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε.

Ότι άφησαν τον Κασιδιάρη από τη φυλακή να κάνει εκπομπές, προεκλογική εκστρατεία και να οργανώνει κόμμα για τη συμμετοχή στις εκλογές επίσης».

«Αλλά ότι λίγες ημέρες μετά το προπαγανδιστικό εγχείρημα για δήθεν Νόμο απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη, θα έδιναν άδεια συγκέντρωσης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, στο κέντρο της Αθήνας, τα αποδεικνύει όλα.

Αποδεικνύει ότι η ΝΔ έχει διολισθήσει επικίνδυνα …».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι «οι πρακτικές των παρακολουθήσεων, της καταστολής, της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων έρχονται και ταιριάζουν με την αντίληψη των ακροδεξιών πρακτικών και με την ανοχή όχι απλά στις ακροδεξιές πολιτικές και πρακτικές αλλά και στην ανοχή της κοινής αντίληψης σε πλήθος θεμάτων με την ακροδεξιά και με την ανοχή της δράσης ακόμη και της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Προφανώς ο Νόμος Μητσοτάκη απαγόρευσης των συναθροίσεων σχετίζεται μόνο με τους νέους ανθρώπους, τους φοιτητές και με όποια ομάδα πολιτών διαφωνεί με τη ΝΔ και την ανάλγητη αντικοινωνική πολιτική της.

Κύριε Μητσοτάκη, Κύριε Θεοδωρικάκο, συγχαρητήρια… και για την ανοχή και για το «πατριωτικό» ξέπλυμα, στους εγκληματίες ναζιστές.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος σας το μόνο τέρμα που μπορεί να έχει είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στις εκλογές».

ΜέΡΑ25: «Κλείνουν το μάτι στους φασίστες»

Η ανακοίνωση:

«Ναζιστική φιέστα από την Χρυσή Αυγή στην πλατεία Ρηγίλλης για τα Ίμια και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μαζί με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έσπευσαν να δώσουν άδεια στα ακροδεξιά μορφώματα για να πραγματοποιήσουν τη συγκεκριμένη δημόσια συγκέντρωση. Οι ίδιοι, που απαγορεύουν σωρηδόν τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων, των φοιτητών και της νεολαίας, κλείνουν το μάτι στους φασίστες που δήθεν θέλει να τους απαγορεύσει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη την κάθοδο στις εκλογές και τους επιτρέπουν την αποψινή ναζιστική φιέστα. Η απόφαση αυτή είναι αδιανόητη και προκλητική και καλούμε για την άμεση ανάκληση της, καθώς πρόκειται για μια ντροπιαστική κίνηση Μπακογιάννη-ΕΛ.ΑΣ.. Να απαγορευτεί η ναζιστική φιέστα και να σταματήσει η εξουσία, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, ΕΛ.ΑΣ. κλπ. να υποθάλπουν τους νεοναζί εγκληματίες».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Η παροχή άδειας για ανοικτή συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή, προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη...»

Οι αστείες δικαιολογίες και του Μπακογιάννη

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο δήμος Αθηναίων παίζει με τις λέξεις και λέει ότι «καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης. Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια».

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι συναίνεσε στο να γίνει η συγκέντρωση με απλά περιοριστικά μέτρα, όπως άλλωστε φαίνεται και από το επίμαχο έγγραφο.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA