Πρόταση Εισαγγελέα για Φιλιππίδη: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, ένοχος για τις άλλες δύο απόπειρες βιασμού - «Θα του δοθεί αναστολή και να καταδικαστεί, δεν θα μπει φυλακή...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πρόταση Εισαγγελέα για Φιλιππίδη: Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό, ένοχος για τις άλλες δύο απόπειρες βιασμού - «Θα του δοθεί αναστολή και να καταδικαστεί, δεν θα μπει φυλακή...»

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη λόγω αμφιβολιών για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση από την πρώτη καταγγέλλουσα, αλλά την ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού κατά των άλλων δύο καταγγελουσών πρότεινε την Παρασκευή (13-01-2023) η Εισαγγελέας της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών...

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και έπειτα οι δικαστές θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για τον ηθοποιό.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τις συνεδριάσεις για τον Ιανουάριο που όρισε στις 26 και 27 του μηνός. Οι δικάσιμοι που ανακοίνωσε για τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν στις 2,3, 6, 7, 8 και 9 του μηνός.

«Θα του δοθεί αναστολή και να καταδικαστεί, δεν θα μπει φυλακή...»

Για τις ποινές, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, Στέλλας Στόγια, να κριθεί αθώος για τον βιασμό που κατηγορούνταν και ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε o γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Μαρακάκης.

«Εφόσον δεν πείστηκε η Εισαγγελέας για την βαριά κατηγορία που αφορούσε τον βιασμό, κι εφόσον υιοθετήσει το δικαστήριο την πρότασή της, μιλάμε για τις δυο απόπειρες» είπε αρχικά στο STAR CHANNEL ο Γιάννης Μαρακάκης.

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, η κάθε μια από τις απόπειρες έχει πλαίσιο ποινής από δύο έως οκτώ έτη. «Οπότε, θα υπολογίσετε αν το δικαστήριο κρίνει ότι θα έπρεπε να πάρει την βαρύτερη των ποινών, δηλαδή τα οκτώ χρόνια, θα είχαμε οκτώ για την πρώτη απόπειρα και για την δεύτερη απόπειρα στην χειρότερη ακόμα τέσσερα έτη, δηλαδή οκτώ συν τέσσερα» είπε χαρακτηριστικά.

«Στην πράξη, εγώ θα έλεγα ότι θα τα βλέπαμε κάπου στη μέση. Δηλαδή και για τις δύο κατηγορίες, ελαστικά θα λέγαμε ότι θα βλέπαμε τα οκτώ χρόνια» είπε σε άλλο σημείο.

Στη συνέχεια αναφορικά με το αν θα επιστρέψει στη φυλακή, μετά την ανακοίνωση της ποινής του εξήγησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. «Θεωρώ βέβαιη την αναστολή...», ανέφερε.

Προηγήθηκε συμπληρωματική απολογία του ηθοποιού και ένταση...

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου να του επιτρέψει να απολογηθεί συμπληρωματικά ανέβηκε στο βήμα και υποστήριξε ότι ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας έχει συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία με τον αδελφό της Άννας – Μαρίας Παπαχαράλαμπους. Η έδρα της εταιρείας είναι το δικηγορικό γραφείο του συγκεκριμένου δικηγόρου και έργο της είναι, όπως είπε, η προώθηση συγκεκριμένων καλλιτεχνών.

«Ο κ. Μίντζιας είναι σκηνοθέτης ταινίας στην οποία συμμετέχει η κυρία Παπαχαράλμπους», ανέφερε ο κατηγορούμενος ηθοποιός, ο οποίος κατά στην απολογία του είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, πως βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου επειδή συνάδελφοί του θέλησαν να τον βγάλουν από το χώρο του θεάτρου. «Είναι οργανωμένο και υποκινούμενο και το χρήμα είναι το κίνητρό τους», υποστήριξε ο Πέτρος Φιλιππιδης για να αναφέρει ακόμη τα εξής: «Ήρθαν στα χέρια μου τα έγγραφα αυτά από τα αποδεικνύεται ότι ο δικηγόρος Αλεξανδρος Μιντζιας συνήγορος της πρώτης και της τρίτης καταγγέλλουσας έχει συστήσει εταιρία μαζί με τον αδελφό της Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Ηλία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για εταιρία διαχείρισης καλλιτεχνών. Εκπροσωπεί την τις κύριες Δροσακη, Παπαχαραλάμπους, Αναστασοπούλου, αλλά και την κορη της Εβελίνας Παππουλια, Αφροδίτη Λιάντου η οποία έκλεισε μόλις χθες χορηγικό πακέτο».

Λαμβάνοντας τον λόγο ο δικηγόρος Αλέξανδρος Μίντζιας, στον οποίο αναφέρθηκε ο κατηγορούμενος ηθοποιός είπε:

«Κάθομαι και ακούω τους τελευταίους μήνες διάφορα. Ο κ. κατηγορούμενος δεν έχει ούτε το θάρρος να πει το όνομά μου, το λέει η συνήγορος του. Δεν θα επιτρέψω να παίξει κανένας μέσα στις δικαστικές αίθουσες φτηνά κόλπα. Μιλώ και για τους υπερασπιστές του. Δεν μπορεί ο κατηγορούμενος να λέει ότι θέλει. Έρχεται ένας δειλός κατηγορούμενος που ούτε το όνομά μου δεν μπορεί να προσφέρει. Καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στο δικαστήριο».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA