Μετά το Βέλγιο και το Τέξας μας δείχνει τι εστί Δικαιοσύνη: Θανατική ποινή σε αστυνομικό που σκότωσε την γυναίκα του με πληρωμένο εκτελεστή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μετά το Βέλγιο και το Τέξας μας δείχνει τι εστί Δικαιοσύνη: Θανατική ποινή σε αστυνομικό που σκότωσε την γυναίκα του με πληρωμένο εκτελεστή (ΦΩΤΟ)

Εκτελέστηκε ο Αμερικανός αστυνομικός, -που βλέπετε στην φωτογραφία-, το βράδυ της Τρίτης (10-01-2023)...

Στον συγκεκριμένο αστυνομικό είχε επιβληθεί η ποινή του θανάτου, αφού η δικαιοσύνη στο Τέξας αποφάνθηκε πως προσέλαβε εκτελεστή για να δολοφονήσει τη σύζυγό του.

Στον 65χρονο αστυνομικό Ρόμπερτ Φράτα χορηγήθηκε ενέσιμο θανατηφόρο διάλυμα στη φυλακή του Χάντσβιλ, 28 χρόνια και πλέον μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Η 33χρονη Φάρα δολοφονήθηκε στο γκαράζ του σπιτιού της σε προάστιο του Χιούστον. Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, το ζευγάρι, σε διαδικασία διαζυγίου, συγκρουόταν για την επιμέλεια των τριών παιδιών του. Επανειλημμένα, ο Ρόμπερτ Φράτα ζήτησε από φίλους και γνωστούς να σκοτώσουν ή να του συστήσουν κάποιον που θα σκότωνε τη γυναίκα του, σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων που περιέχονται στη δικογραφία.

Εντέλει, μέσω κάποιου που είχε συνδρομή στο γυμναστήριο όπου πήγαινε, προσέλαβε γείτονα του τελευταίου για να δολοφονήσει τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, πλήρωσε τον εκτελεστή χίλια δολάρια. Το 1996, καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά το 2007 η δίκη του ακυρώθηκε εξαιτίας διαδικαστικών σφαλμάτων. Όμως τού επιβλήθηκε η ίδια ποινή το 2009, στη δεύτερη δίκη και στις 10 Ιανουαρίου 2023 εκτελέστηκε αφού κάθισε και 28 χρόνια στη φυλακή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA