Δικηγόροι Νίκου Παππά: «Εκδικητική η απόφαση από τους πολιτικούς του αντιπάλους... Προσφεύγουμε αμέσως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικηγόροι Νίκου Παππά: «Εκδικητική η απόφαση από τους πολιτικούς του αντιπάλους... Προσφεύγουμε αμέσως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...» (ΦΩΤΟ)

Σε δήλωσή του ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης κάνει λόγο για εκδικητική απόφαση από το Ειδικό Δικαστήριο κατά του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς του αντιπάλους και προαναγγέλλει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο...

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για παράβαση καθήκοντος (δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη:

«Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA