GREEK MAFIA: «Νονοί» της νύχτας και διεφθαρμένοι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του Καραϊβάζ; - «Είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους...», είχε γράψει ο δημοσιογράφος λίγο καιρό πριν τον «γαζώσουν» μέρα μεσημέρι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

GREEK MAFIA: «Νονοί» της νύχτας και διεφθαρμένοι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του Καραϊβάζ; - «Είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους...», είχε γράψει ο δημοσιογράφος λίγο καιρό πριν τον «γαζώσουν» μέρα μεσημέρι

Οι απαντήσεις για την ανεξιχνίαστη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ κρύβονται στις επαφές του με πηγές από τον υπόκοσμο και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα του Bloko.gr...

Σε αυτά ο δημοσιογράφος αναφερόταν στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, στη διαφθορά στην Αστυνομία και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος και επρόκειτο να ξανακαταθέσει τότε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Οι αναρτήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του τα οποία θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» όσους βρίσκονται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του:

«Δε θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου» - Ο Γιώργος Καραϊβάζ έγραφε την 1η Ιουλίου του 2020 στο site του:

«Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου».

Δύο μόλις ημέρες μετά, στις 3 Ιουλίου, υπογράφει ακόμα ένα κείμενο κάνοντας λόγο για απειλές που είχε δεχτεί τηλεφωνικά:

«Κατόπιν όλων αυτών, επιδίωξα και πέτυχα συνάντηση με την καρδιά της κοιτίδας, άτομο από το οποίο πολύ πρόσφατα είχα δεχτεί τηλεφωνικά έμμεσες προειδοποιήσεις απειλητικού περιεχόμενου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τη διαπλοκή του (…) με όλο το επιφανές συνονθύλευμα για το οποίο πολλάκις έχουμε γράψει».

Με ανατριχιαστικά προφητικά λόγια και περίσσιο θάρρος, ο Γιώργος έγραψε ήδη από τον Ιούλιο του 2020:

«Ανοίγουμε παρένθεση για να διευκρινίσω πως στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία, τον είχα ενημερώσει και για τη διεύθυνση της κατοικίας μου, προκειμένου να μην χάσουν χρόνο, αλλά κυρίως, για να μην… κουράζονται».

Την 1η Ιουλίου 2020 είχε αναφέρει επίσης στην ιστοσελίδα του στο bloko.gr:

«Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστική κοκ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίας, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ' αφεντικά του;

 Μέσα στη συνείδηση μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ' ου και το αει στο διάολο κρετίνοι.  

Ένα από τα πράγματα που δεν αντέχω και με πλήττουν θανάσιμα, είναι η "αποκάλυψη" της προμήθειας 1.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2016 από το Δημήτρη Μάλαμα. Έναν Δημήτρη Μάλαμα που φέρεται να σκόρπιζε τα χιλιάρικα ένθεν κακείθεν, αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη συνομιλία με τη γραμματέα του για την διανομή του μαύρου χρήματος σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Έδωσε εντολή για παράνομη συναλλαγή στη γραμματέα του μέσω συμβατής γραμμής, μόνο για εμένα και μόνο για μία φορά. Τον καιρό που γνώριζε πως τον άκουγε και η κουτσή Μαρία και την περίοδο που κι εμείς γνωρίζαμε πως μας άκουγε η ΚΥΠ. Αλλά όπως είχα πει, "δεν έχω κάτι να κρύψουμε, οπότε καλή ακρόαση στα παλικάρια". Τον Απρίλιο του 2016, ο Δημήτρης Μάλαμας είχε στραφεί όπως είπαμε στις νόμιμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το επιχειρηματικό καταπίστευμα για το τρία παιδιά του που πλέον θα έμπαιναν στο στίβο της ζωής». 

Για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος φέρεται να εμπλεκόταν σε κύκλωμα διαφθοράς στην αστυνομία και είχε δολοφονηθεί, τόνιζε: 

«Για τον Δημήτρη Μάλαμα, τα έχουμε ήδη γράψει. Αλλαγή σκυτάλης στο σύστημα, αστυνομικοί συνοδοί που τον άφησαν ακάλυπτο και "απαλλοτριωμένα" κινητά. Σε ποιον άραγε κατέληξαν τα 3 τηλέφωνα του τα οποία πήραν οι αστυνομικοί; Πώς και γιατί ενώ αποχωρούσε από το σύστημα, η ΚΥΠ τον "βρώμισε" κατά τη συντεχνιακή διάλεκτο, καθιστώντας τον στόχο για τις κάννες της μαφίας; Μήπως με χαρακτήρα "αδιαβάθμητα" στην ίδια την ΚΥΠ; Και φυσικά δεν μιλάμε για το όλον της ΚΥΠ. Κύριοι Ρουμπάτη, Δενέκο και Λιούκα, έχετε την παραμικρή γνώση;»

Σπύρος Παπαχρήστος: Ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας που δολοφονήθηκε σε ταβέρνα

Σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, έξω από μια ταβέρνα στην Παλλήνη, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, δολοφονείται με πέντε σφαίρες διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Σπύρος Παπαχρήστος. Η αστυνομία κάνει λόγο για ένα ακόμα ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο. Ήταν ψηλός, σωματώδης και άρτια εκπαιδευμένος, και για αυτό οι συνάδελφοί του τον αποκαλούσαν «τεθωρακισμένο». Όταν δέχτηκε τις σφαίρες, έκανε μερικά βήματα, μπήκε στην ταβέρνα, όπου και ξεψύχησε.

Τα γραπτά μένουν…

Ο Γιώργος Καραϊβάζ σε ρεπορτάζ του, είχε παρουσιάσει μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας και έμειναν ανεξιχνίαστες..

Τέσσερις μήνες δε πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του, στις 10 Δεκεμβρίου, είχε γράψει στο bloko.gr:

«Έκτοτε, έμαθα να ζω με την μομφή. Και ξέρετε κάτι; Δεν με ένοιαζε, ούτε και με νοιάζει. Οι υπογραφές στα κείμενα και οι τίτλοι των εφημερίδων ή των σάιτ, ήταν η καλύτερη απόδειξη πως είχα γίνει στόχος του νόμιμου παρακράτους. Μεγαλύτερη τιμή δεν θα μπορούσα να επιδιώξω».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA