Μόνη λύση οι ξένοι δικαστικοί λειτουργοί και η Europol - Πρώτο θέμα η Ελλάδα με κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο για το παρακράτος, την διεφθαρμένη δικαιοσύνη, την ελευθερία των δημοσιογράφων, τις υποκλοπές κ.α. | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μόνη λύση οι ξένοι δικαστικοί λειτουργοί και η Europol - Πρώτο θέμα η Ελλάδα με κατεπείγουσα συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο για το παρακράτος, την διεφθαρμένη δικαιοσύνη, την ελευθερία των δημοσιογράφων, τις υποκλοπές κ.α.

Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έχει λάβει αμέτρητες καταγγελίες από την Ελλάδα για στημένες δίκες, υποκλοπές, παραβιάσεις ελευθερίας δημοσιογράφων τύπου Βόρειας Κορέας, αμέτρητη διαφθορά σε όλους τους θεσμούς όπως η αστυνομία, διαρκή δημοκρατική εκτροπή, όπως και αιτήματα να θεσπιστεί πλαίσιο για να έρθουν ξένοι δικαστικοί λειτουργοί και η Ιντερπόλ στην Ελλάδα ή να γίνει ανά περίπτωση και υπό την εποπτεία τους... 

Επί τάπητος τέθηκε την Τετάρτη (15-02-2023) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η πρώτη συζήτηση με κατεπείγουσα συνεδρίαση το σκάνδαλο των υποκλοπών, η Ελευθερία του Τύπου και η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. 

H εισηγήτρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου Σόφι Ιν’τ Βελντ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, κάνοντας λόγο για μια «πάρα πολύ ανησυχητική εικόνα στην Ελλάδα». Μάλιστα η εισηγήτρια της PEGA έκλεισε την ομιλία της στα Ελληνικά, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην παραβίαση κάθε έννοιας του κράτους δικαίου, στην παραβίαση της ελευθερίας των δημοσιογράφων που γίνονται σε κράτη εκτός Ευρώπης, στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, τα push backs, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ η οποία, -όπως τόνισε και η ίδια-, μετά από δυο χρόνια ακόμη δεν έχει επιλυθεί, στο σκάνδαλο Novartis, αλλά και στις αποκαλύψεις για την Greek Mafia και τις σχέσεις της με τους θεσμούς της χώρας και με στελέχη της κυβέρνησης. 

Μάλιστα, η Σόφι Ιν’τ Βελντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian για τη δράση της «Team Jorge» το οποίο κάνει λόγο για παρουσία συνεργατών της εν λόγω ομάδας και στην Ελλάδα. «Όλα αυτά, συντελούν στο να έχει η Ελλάδα μια πάρα πολύ ανησυχητική εικόνα», όπως είπε. 

Την ίδια ώρα, η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για «προσπάθεια άρνησης και συγκάλυψης αντί προσπάθειες διερεύνησης».

«Χαιρετίζουμε αυτούς που στην Ελλάδα προσπαθούν να διερευνήσουν και να καταγγείλουν το έγκλημα γιατί θα πρέπει να υπάρχει σωστή λογοδοσία και αυτοί που το κάνουν αυτό θα πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να παρεμποδίζονται...» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Σόφι Ιν’τ Βελντ, η οποία επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Στην Ελλάδα είναι αντικείμενα διωγμών η ερευνητική δημοσιογραφία, η ΑΔΑΕ, η Αρχή Προστασίας των Δεδομένων...», λέγοντας στη συνέχεια:

«Το Δημοκρατικό κράτος δικαίου απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα. Το χρώμα πορτοκαλί είναι το χρώμα συναγερμού στην κλίμακα των απειλών...»

Η Εισηγήτρια της Επιτροπής Pega έκλεισε την ομιλία της με ένα μήνυμα στα Ελληνικά λέγοντας:

«Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τη δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί...»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA