Σεισμός στην Τουρκία: Επέστρεψε ήδη στην Αθήνα η Eλληνική διασωστική αποστολή (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σεισμός στην Τουρκία: Επέστρεψε ήδη στην Αθήνα η Eλληνική διασωστική αποστολή (ΦΩΤΟ)

Αποχώρησε από την Τουρκία και έχει επιστρέψει στην Αθήνα από το βράδυ της Κυριακής (12-02-2023) η Ελληνική διασωστική αποστολή που είχε σταλεί στην Τουρκία μετά από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε Τουρκία και Συρία...

Την αποστολή υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

Η Ελληνική αποστολή που είχε σταλεί στην Τουρκία αποτελούταν από 36 στελέχη της 1ης και 2ης ΕΜΑΚ, (21 από την 1η ΕΜΑΚ και 15 από την 2η ΕΜΑΚ), δύο αξιωματικούς - μηχανικούς του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, 8 γιατρούς και διασώστες του ΕΚΑΒ, τρία διασωστικά σκυλιά και τρία ειδικά διασωστικά οχήματα, καθώς και τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή, Ευθύμη Λέκκα.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ), αποχωρεί από την Τουρκία ολόκληρη η Ελληνική αποστολή των διασωστών 7 μέρες μετά το χτύπημα του εγκέλαδου. Σύμφωνα και με τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Τούρκοι αξιωματούχοι αφού ευχαρίστησαν την Ελληνική αποστολή για την συμμετοχή της στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, τους ανέφεραν στη συνέχεια ότι δεν τους χρειάζονται άλλο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA