Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 μετά το έγκλημα των Τεμπών: Στις 4,6% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέουν τα ποσοστά της κυβέρνησης, δεν ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΠΑΣΟΚ - Όλα τα στοιχεία της έρευνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δημοσκόπηση ΑΝΤ1 μετά το έγκλημα των Τεμπών: Στις 4,6% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέουν τα ποσοστά της κυβέρνησης, δεν ανεβαίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το ΠΑΣΟΚ - Όλα τα στοιχεία της έρευνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (09-03-2023) η πρώτη δημοσκόπηση, που διενήργησε η MARC για τον ΑΝΤ1, μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη με την εκατόμβη νεκρών νέων ανθρώπων που έφερε η μετωπική σύγκρουση των τρένων στην ίδια γραμμή λίγο πριν τις 23:30 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023...

Τι πιστεύουν οι πολίτες για την τραγωδία στα Τέμπη και πού αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 επιβάτες και εργαζομένους. Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά τα κρίσιμα γεγονότα.

Η αντίδραση Χατζηνικολάου

Την έντονη διαφωνία του στην παρουσίαση δημοσκόπησης «εν θερμώ και ενώ γίνονται κηδείες» εξέφρασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, πριν από την παρουσίαση δημοσκόπησης της Marc στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Πριν πάμε στη δημοσκόπηση, θέλω να εκφράσω την έντασή μου», είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου. Όπως σημείωσε «τη διαφωνία μου εξέφρασα και στη διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού». «Γίνεται και δημοσίευση δημοσκόπηση ενώ γίνονται κηδείες, ενώ είμαστε σε μια συναισθηματική έκρηξη», πρόσθεσε.

Η απάντηση της Marc

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Γεράκης της εταιρείας Marc, αντέδρασε αρχικά ως εξής: Δεν είμαι αυτόκλητος. Και είπε ότι η δημοσκόπηση ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα. Και πρόσθεσε ότι και στις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, το 2007, που έγιναν στις 24 Αυγούστου, στις 26 βγήκαν δημοσκοπήσεις.

Αυτό για μένα δεν είναι επιχείρημα, έχει να κάνει με την αξιοπιστία της έρευνας, σχολίασε ο Νίκος Χατζηνικολάου, όχι εν θερμώ, όπως σημείωσε. Για να προσθέσει για την απόφαση του ΑΝΤ1 να παρουσιάσει τη δημοσκόπηση: «Δεν αποφασίζω εγώ. Εγώ έχω βαθμό αναγνώστου στο δελτίο ειδήσεων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης παρουσίασε τα στοιχεία της δημοσκόπησης.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για το ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία το 86% των πολιτών που ρωτήθηκαν απάντησαν το δυστύχημα με το τρένο στα Τέμπη. Το 69% είπε η ακρίβεια/ανατιμήσεις, το 23,1% η διαφρθορά (πολιτικών), το 22,1% η εγκληματικότητα/βία/παραβατικότητα και ακολουθούν τα Εθνική θέματα/ ελληνοτουρκικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι φυσικές καταστροφές, οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, το μεταναστευτικό, η υπόθεση του Παύλου Πολάκη και τέλος η πανδημία.

Που οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Το ερώτημα που οφείλεται το σιδηροδρομικό δυστύχημα οι πολίτες απάντησαν ανθρώπινο λάθος σταθμάρχη/ κακιά στιγμή 12,1%, ενώ το 87% λέει ότι υπάρχουν και άλλες ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν.

Η συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης

Σχετικά με την συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης των 20,1 των ερωτηθέντων την αποτιμά θετικά, το 21,9% μάλλον θετικά, το 18,4 μάλλον αρνητικά, το 38,3% αρνητικά.

Η πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου της έρευνας της MARC, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29,6% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με ποσοστό 9,7% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με 5,6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 3,9%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη με 3%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 10%.

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Όσον αφορά στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με 38,9% και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 28,5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27,9%, ο Δημήτρης Κουστσούμπας με 26%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 19,9% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 16,2%.

Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο

Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο το 34,5% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 22,1% τον Αλέξη Τσίπρα και ακολουθούν Ανδρουλάκης, Κουστσούμπας, Βαρουφάκης και Βελόπουλος με μικρότερα ποσοστά.

ΒΙΝΤΕΟ - ΚΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA