«Φως στο Τούνελ» - Τέμπη: Μαρτυρία για το σφάλμα που έκανε ο μακαρίτης μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου και το «ένοχο μυστικό» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Φως στο Τούνελ» - Τέμπη: Μαρτυρία για το σφάλμα που έκανε ο μακαρίτης μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου και το «ένοχο μυστικό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας αργά το βράδυ της Παρασκευής (10-03-2023) στην εκπομπή του MEGA, «Φως στο Τούνελ» ο πρώην εκπαιδευτής μηχανοδηγών Νίκος Τσουρίδης εξήγησε ποιο ήταν το λάθος που έκανε ο μηχανοδηγός του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, βρίσκοντας και ο ίδιος φρικτό θάνατο...

Ο Νίκος Τσουρίδης τόνισε στην Αγγελική Νικολούλη πως όταν τηρούνται οι όροι ασφαλείας που προβλέπονται από τον κανονισμό τότε η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών είναι ασφαλής.

Το «ένοχο μυστικό»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σφάλμα στο οποίο, κατά τη γνώμη του, υπέπεσε ο μακαρίτης μηχανοδηγός της μοιραίου τρένου, Γιώργος Κουτσούμπας.

«Ο μηχανοδηγός ήταν φίλος μου, δυστυχώς όμως υπέπεσε σε σφάλμα. Από τη στιγμή που δεν είχε σαφείς οδηγίες από τον σταθμάρχη, δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσει την αμαξοστοιχία...»

«Όταν άκουσα τη συνομιλία μεταξύ του συγχωρεμένου του Γιώργου και του σταθμάρχη μίλησα για ένα ένοχο μυστικό. Γιατί ενώ στην αρχή αρχίζουμε να μιλάμε υπηρεσιακά, μετά το ρίχνουμε στο φιλικό. "Βασίλη, να φύγω;". Αυτό εμένα δεν μου άρεσε. Το ερώτημά μου είναι ο μηχανοδηγός με τον Βασίλη ήταν φίλοι, γνωρίζονταν; Γιατί του έδωσε τόση απεριόριστη εμπιστοσύνη; Του έδωσε εμπιστοσύνη 1.000% και δεν μου άρεσε αυτό, είναι επιλήψιμο για εμένα», είπε ο Νίκος Τσουρίδης στο «Τούνελ».

Αναφερόμενος στον 59χρονο σταθμάρχη, ο Νίκος Τσουρίδης είπε:

«Όταν είσαι σωματικά εκεί και πνευματικά είσαι κάπου αλλού, ότι και να κάνεις νομίζεις ότι το έχεις κάνει σωστά. Εδώ τον ρώταγαν 100 φορές από που έστειλε το τρένο και έλεγε από την άνοδο. Ποια άνοδο;...»

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA