Ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου στην Food Expo 2023, την μεγάλη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο Υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου στην Food Expo 2023, την μεγάλη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

H FOOD EXPO 2023, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη ολοκληρώνεται την Δευτέρα (20-03-2023) στην Αττική έπειτα από ένα πετυχημένο τριήμερο διοργάνωσης και προβολής...

Στη δυναμική του πρωτογενούς τομέα που αντανακλάται σε εκθέσεις όπως η Food Expo 2023, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, στα εγκαίνια της διεθνούς εμπορικής συνάντησης Τροφίμων και Ποτών, στο Metropolitan Expo.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατά το χαιρετισμό του έστειλε το μήνυμα ότι ο πρωτογενής τομέας διαθέτει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αποτελεί κεντρικό πυλώνα της αναπτυξιακής στρατηγικής την οποία έχουμε σχεδιάσει για τη χώρα. Αναφέρθηκε στο Ολλανδικό μοντέλο λέγοντας ότι η Ελλάδα πρωτογενώς, παράγει προϊόντα αξίας 12 δισ. ευρώ και εξάγει μόλις 5 δισ. ευρώ, ενώ η Ολλανδία παράγει πρωτογενώς 9 δισ. ευρώ και εξάγει 25 δισ. ευρώ.

«Αυτό είναι μια πρόκληση για εμάς, που θα την πετύχουμε με την τυποποίηση και τη μεταποίηση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι συμμετέχοντες είναι η πεμπτουσία της μεταποίησης/τυποποίησης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κλάδο της Υδατοκαλλιέργειας, έναν από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας σημειώνοντας ότι αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι το πρώτο εξαγώγιμο προϊόν του πρωτογενούς τομέα είναι τα προϊόντα της υδατοκαλλιέργειας.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συνομίλησε με παραγωγούς και συζήτησε μαζί τους θέματα του κλάδου και τρόπους προβολής των μοναδικών ελληνικών οίνων στις διεθνείς αγορές. «Είμαι υπερήφανος για εσάς», είπε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι το ΥΠΑΑΤ βρίσκεται σταθερά και δυναμικά στο πλευρό των παραγωγών.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA