Εκλογές 2023: Οριστική απόφαση για ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των 6 πολιτικών αρχηγών - Στις 10 Μαΐου η τηλεοπτική αναμέτρηση (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές 2023: Οριστική απόφαση για ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των 6 πολιτικών αρχηγών - Στις 10 Μαΐου η τηλεοπτική αναμέτρηση (ΦΩΤΟ)

Στην απόφαση να γίνει τελικά ένα debate στην ΕΡΤ μεταξύ των 6 πολιτικών αρχηγών κατέληξε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, Καλλιόπης Σπανού το Σάββατο (29-04-2023)...

Όπως αποφασίστηκε:

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου 2023 και ώρα 21:00 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του κρατικού καναλιού, Γιώργου Κουβαρά, ενώ οι ερωτήσεις θα τεθούν από δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας.

Οι ερωτήσεις θα είναι με βάση πέντε θεματικές ενότητες:

1. Οικονομία - Ανάπτυξη - Απασχόληση,
2. Εξωτερική πολιτική - Άμυνα
3. Κράτος - Θεσμοί - Διαφάνεια
4. Υγεία - Παιδεία - Κοινωνικό κράτος
5. Περιβάλλον - Ενέργεια

Συμφωνήθηκε επίσης στο τέλος των ερωτήσεων οι 6 πολιτικοί αρχηγοί να προβούν σε μια ελεύθερη τοποθέτηση.

Η δήλωση και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου μετά τη λήξη της συνεδρίασης:

«Επιδιώκουμε τη σύγκριση και όχι τη σύγκρουση, τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο χωρίς οξύτητα, χωρίς αποκλεισμούς. Με ισοτιμία, με σεβασμό στους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, ώστε να καταδειχθεί που βρισκόμασταν το 2019, που βρισκόμαστε το 2023 και ποιο κόμμα διαθέτει την προγραμματική πρόταση, για να κάνουμε περαιτέρω βήματα και άλματα προς τα εμπρός».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA