Εκλογές 2023: Με Τσαπανίδου, Ακρίτα, Αποστολάκη, Καλογήρου το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής ο γιατρός Όθωνας Ηλιόπουλος, δείτε και τα 15 πρόσωπα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές 2023: Με Τσαπανίδου, Ακρίτα, Αποστολάκη, Καλογήρου το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής ο γιατρός Όθωνας Ηλιόπουλος, δείτε και τα 15 πρόσωπα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρουσίασε επίσημα το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος που στελεχώνεται από 15 πρόσωπα κατά σειρά για τις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023, το οποίο είναι ριζικά ανανεωμένο σε σχέση με αυτό του 2019...

Στη πρώτη θέση και Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι γιατρός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ερευνητής. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος:

Η παρουσίαση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έγινε από την Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, η οποία βρίσκεται και η ίδια στη 4η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ακολουθεί το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ όπως παρουσιάστηκε και ανακοινώθηκε από την Πόπη Τσαπανίδου:

«Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύνθεσή του καθρεφτίζει τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις ρίζες του στην ελληνική κοινωνία, την ανανέωση του κόμματος, τη δυναμική της πολιτικής αλλαγής.

Πενήντα τοις εκατό γυναίκες για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, επιστήμονες με διεθνή αναγνώριση, νέες και νέοι, άνθρωποι της παραγωγής και του πολιτισμού, εκπρόσωποι όσων υφίστανται κοινωνικές διακρίσεις και αποκλεισμούς, θα δώσουν τη μάχη μαζί με όλους τους υποψηφίους και όλο το κόμμα για την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή.

Να τους γνωρίσουμε μαζί.

Στην 1η θέση - Επικεφαλής ο Όθωνας Ηλιόπουλος. Γιατρός, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, ερευνητής. Εργάζεται στην ανακάλυψη μοριακών στόχων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στη 2η θέση η Έλενα Ακρίτα. Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, μία γυναίκα με έντονη δράση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στην 3η θέση ο εν αποστρατεία ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στην 4η θέση η Πόπη Τσαπανίδου, Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στην 5η θέση ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και μάχιμος δικηγόρος. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στην 6η θέση η Τζένη Λειβαδάρου. Ανάπηρο άτομο. Πολιτικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στις τεχνολογίες υδατικών πόρων αλλά και στα οικονομικά των υποδομών από το Cambridge. Ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και με τη χάραξη στρατηγικής σε επενδύσεις για την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στην 7η θέση ο Θανάσης Τσακρής. Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στην 8η θέση η νομικός Ζωρζέττα Λάλη. Υπήρξε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κοινωνικής και εργασιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στην 9η θέση ο Στέφανος Κασσελάκης, απόδημος Έλληνας, επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας. Σπούδασε με υποτροφίες χρηματοοικονομικά και διεθνείς επιστήμες στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Με ενεργή δράση σε θέματα ισότητας αλλά και κοινωνικών δικαιωμάτων. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στη 10η θέση συναντάμε τη μοναδική γυναίκα αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη. Με ειδίκευση αλλά και προϋπηρεσία στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στην 11η θέση ο Κωνσταντίνος Βλαχάκης. Πολιτικός μηχανικός, από τη νέα γενιά στελεχών του Σύριζα, ενεργός στο κίνημα των εργαζομένων μηχανικών. Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στην 12η θέση η Νατάσα Ρωμανού. Ερευνήτρια στη Μοντελική Ωκεανογραφία και το Κλίμα της NASA, συμβεβλημένη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Στη 13η θέση ο Όμηρος Πουλάκης ηθοποιός με ξεχωριστή δράση στο χώρο του πολιτισμού, ενεργός στο κίνημα Support Art Workers. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

- Στην 14η θέση η Δώρα Τσαμπάζη. Δημοσιογράφος με μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό της)

- Και στην τελευταία 15η τιμητική θέση, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, βουλευτής, πρώην Υπουργός Επικρατείας. (δείτε ΕΔΩ το βιογραφικό του)

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Το ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη νίκη για την πολιτική αλλαγή».

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA