Εκλογές 2023: Θα την δούμε και Πρωθυπουργό την Χαλκιδέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου; - Το επικρατέστερο σενάριο για το πρόσωπο που θα αναλάβει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εκλογές 2023: Θα την δούμε και Πρωθυπουργό την Χαλκιδέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου; - Το επικρατέστερο σενάριο για το πρόσωπο που θα αναλάβει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ)

Θα την δούμε και Πρωθυπουργό την Χαλκιδέα Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου (φωτο πάνω); Η απάντηση είναι: μάλλον όχι!

O εκλογικός «πυρετός» συνεχώς ανεβαίνει όσο πλησιάζει η 21η Μαΐου 2023, όταν και θα στηθούν οι πρώτες κάλπες για την ανάδειξη της επόμενης κυβέρνησης. Εκτός απροόπτου το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών τον Ιούλιο και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν θα υπάρξει Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, ο οποίος θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας κατά το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα. Όπως έγινε άλλωστε το 2012 με τον σημερινό Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο αλλά και το 2015 όταν ανέλαβε χρέη Πρωθυπουργού της χώρας η τότε Χαλκιδέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Το επικρατέστερο σενάριο...

Ένας από τους Προέδρους των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας θα ηγηθεί ως Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός βάσει συντάγματος της Υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Οι 3 υποψήφιοι:

– Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου (επιλέχθηκε το 2021 εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1983)

– Ευαγγελία Νίκα, Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (επιλέχθηκε το 2022 εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1983)

– Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου( επιλέχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 εισήχθη στο δικαστικό σώμα το 1987)

Το αρχαιότερο πρόσωπο από τα τρία είναι ο Ιωάννης Σαρμάς. Όπως έχει δείξει η πρόσφατη ιστορία είθισται τη θέση του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού να αναλαμβάνει ο αρχαιότερος εκ των τριών προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων, παρά το γεγονός ότι διίστανται οι απόψεις σχετικά με το αν η αρχαιότητα μετρά από την ημέρα της εισαγωγής τους στο δικαστικό σώμα ή από την ανάληψη της προεδρίας τους.

Έτσι το επικρατέστερο σενάριο για τη θέση του Υπηρεσιακού πρωθυπουργού κατά την περίοδο των φετινών εκλογών φαίνεται ότι θα είναι ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς (φωτο κάτω):

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA