«Greek Mafia» η ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 5 αστυνομικοί ως «εγκέφαλοι» σε κυκλώματα εκβιασμών με λεία πάνω από 2,5 εκ. ευρώ - ΣΥΡΙΖΑ: «Θα επαναφέρουμε την δικαιοσύνη και την δημοκρατική αστυνομία στη χώρα...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Greek Mafia» η ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 5 αστυνομικοί ως «εγκέφαλοι» σε κυκλώματα εκβιασμών με λεία πάνω από 2,5 εκ. ευρώ - ΣΥΡΙΖΑ: «Θα επαναφέρουμε την δικαιοσύνη και την δημοκρατική αστυνομία στη χώρα...»

Νέα «πυρά» κατά της κυβέρνησης και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης για την «Greek Mafia» στην ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή κιόλας ότι μόλις σήμερα Παρασκευή (21-04-2023) αποκαλύφθηκε επίσης ότι τουλάχιστον ακόμα 5 εν ενεργεία αστυνομικοί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν ενεργά σε νέα τεράστια κύκλωματα εκβιασμών και απάτης...

Τα συγκεκριμένα κυκλώματα στοχοποιούσαν άτομα που ήταν εθισμένα στο τζόγο και σύχναζε σε καζίνο, παρέχοντας χρήματα με τοκογλυφικούς όρους. Σε άλλες περιπτώσεις εξαπατούσαν πολίτες με «επενδυτικές προτάσεις» μεγάλης απόδοσης, αποσπώντας μεγάλα ποσά. Στη συνέχεια, φρόντιζαν αυτοί να μην αντιδράσουν όταν γινόταν αντιληπτή η απάτη. Σε αυτή την κατεύθυνση, υπήρχε συνεργασία με κύκλωμα μπράβων... Ο ρόλος των αστυνομικών ήταν καθοριστικός για την λειτουργία των συγκεκριμένων κυκλωμάτων, καθώς ενημέρωναν για τις κινήσεις της ΕΛΑΣ, για το αν υπάρχουν καταγγελίες των θυμάτων τους, κτλ. Με αυτό τον τρόπο, υπολογίζεται ότι προκάλεσαν συνολική ζημιά στα θύματα πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ.

Είναι δεδομένο ότι οι αστυνομικοί που συμμετέχουν και σε αυτά το κυκλώματα είναι πολύ περισσότεροι.

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του Κόμματος, Χρήστου Σπίρτζη που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Μήνες τώρα περιμένουμε απαντήσεις για τις αποκαλύψεις των τοποθετήσεων αστυνομικών σε κρίσιμες θέσεις της ΕΛΑΣ από την Greek Mafia. Αποκαλύψεις που επιβεβαιώνει ο πρώην αρχηγός κ. Σκούμας και κάνει ό,τι μπορεί για να τις αποκρύψει ο κ. Θεοδωρικάκος. Σήμερα μαθαίνουμε ότι αστυνομικοί μετείχαν σε νέα κυκλώματα της μαφίας. Ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντηση άμεσα και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εγγυηθεί την ανάταξη μιας δημοκρατικής αστυνομίας ενάντια στο έγκλημα, στο πλευρό της κοινωνίας». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA