Καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό: Δύο δικηγόρους από το Βέλγιο και μία Ελληνίδα δικηγόρο προσέλαβε ο Γεωργούλης - Αντιμέτωπος με ποινή από 5 έως 10 χρόνια φυλάκιση (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό: Δύο δικηγόρους από το Βέλγιο και μία Ελληνίδα δικηγόρο προσέλαβε ο Γεωργούλης - Αντιμέτωπος με ποινή από 5 έως 10 χρόνια φυλάκιση (ΦΩΤΟ)

Δύο δικηγόρους από το Βέλγιο και μία Ελληνίδα δικηγόρο προσέλαβε ως συνηγόρους του του ο ηθοποιός και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που διαγράφηκε από το κόμμα πριν λίγες ώρες, και είναι πλέον ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γεωργούλης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος της Ελληνίδας δικηγόρου, Ελένης Χρονοπούλου, η οποία είναι στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτιδα του Νίκου Ανδρουλάκη και η οποία εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο ως νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου είχε γίνει το 2020 αλλά οι Βελγικές Αρχές καθυστέρησαν τρία χρόνια να στείλουν την υπόθεση στο Ευρωκοινοβούλιο κάτι που έχει προκαλέσει ερωτήματα.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ο Αλέξης Γεωργούλης είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης από 5 εως 10 έτη και στο Βέλγιο οι ποινές για τέτοια αδικήματα δεν είναι εξαγοράσιμες.

Οι δικηγόροι που προσέλαβε ο Γεωργούλης:

Η Olivia Venet:Η Olivia Venet, που είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Μάλιστα τότε συνήγορος ενός εκ των τρομοκρατών ήταν ο νυν συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή, Σβεν Μαρί. Η Olivia Venet υπήρξε και πρόεδρος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Cédric Vergauwen:Ο Cédric Vergauwen είναι γόνος ονομαστής οικογένειας νομομαθών στο Βέλγιο. Το 2015 είχε αναλάβει την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί. Μάλιστα την ίδια χρονιά είχε γίνει διάσημος για την συμμετοχή του σε πολύκροτη δίκη σχετικά με το αν η Σαηεντολογία είναι θρησκεία ή σέκτα.

Η Σταματίνα Μαλλά:
Η Σταματίνα Μαλλά από την Θεσσαλονίκη είναι η προσωπική δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, με την οποία συνεργάζεται για περισσότερα από 10 χρόνια, καθώς τους συνδέει στενή φιλία.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωσή των τριών δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη:

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι

Me Cédric Vergauwen

Me Olivia Venet

Σταματίνα Μαλλά».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA