Καμία δυνατότητα συνεργασίας: Άκαρπη η συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών με την Σακελλαροπούλου έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καμία δυνατότητα συνεργασίας: Άκαρπη η συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών με την Σακελλαροπούλου έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Διαδικαστικού χαρακτήρα και άκαρπη ήταν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους Αρχηγούς των 5 κοινοβουλευτικών κομμάτων που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας...

Σύσκεψη με τους 5 πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποίησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την Τετάρτη (24-05-2023) προκειμένου να διαπιστώσει για ύστατη φορά αν υπάρχει ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο άρχισε ακριβώς στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11:29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας.

Μάλιστα ο Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις...»

Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν κάθε δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής όπως αναμενόταν και κατόπιν τούτου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Δικαστή - Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, και την προκήρυξη νέων Εθνικών Εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA