Διερευνητικές εντολές: Δεν την παρέλαβε καν ο Τσίπρας και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα για εμάς και την κοινωνία, αναλαμβάνω την ευθύνη και δίνουμε τη νέα μάχη...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Διερευνητικές εντολές: Δεν την παρέλαβε καν ο Τσίπρας και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Οδυνηρό σοκ το εκλογικό αποτέλεσμα για εμάς και την κοινωνία, αναλαμβάνω την ευθύνη και δίνουμε τη νέα μάχη...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε την Τρίτη (23-05-2023) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας για να παραλάβει τη δεύτερη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάτι που δεν έγινε όπως αναμενόταν...

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για τις νέες Εθνικές Εκλογές στις 25 Ιουνίου 2023. 

«Δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση, ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή...», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και φεύγοντας ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο:

«Όπως ήδη ξέρετε, δεν κράτησα τη διερευνητική εντολή, την κατέθεσα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι δεν προκύπτουν συσχετισμοί για το σχηματισμό κυβέρνησης. Μια σημαντική ευκαιρία για την αλλαγή του τρόπου που κυβερνάται η χώρα με την απλή αναλογική χάθηκε, νομίζω χάθηκε πριν τις εκλογές, οπότε δεν είχα κανένα λόγο να κρατήσω την εντολή.

Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό, φοβάμαι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό, ακόμη και όσους ψήφισαν τη ΝΔ, δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία.

Μια παντοδυναμία, και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της την πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό.

Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Συνεπώς, αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα για εμάς τούτη την ώρα, να δούμε πως θα αποτρέψουμε την επανάληψη αυτών των συσχετισμών στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στις 25 του Ιούνη.

Σε ό,τι αφορά τις πληγές της κοινωνίας θα ασχοληθούμε. Οι πληγές για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένες, δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή από το να σταθούμε στα πόδια μας. Όπως γνωρίζετε οι νίκες έχουν πολλούς πατεράδες αλλά οι ήττες έχουν πάντα έναν.

Προσωπικά αναλαμβάνω ακέραια την ευθύνη για αυτό το αποτέλεσμα, αλλά στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη. Και αυτό θα κάνω.

Βεβαίως, αντιλαμβάνομαι την ευθύνη να ζητήσω και μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που πληγώσαμε, τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους, μαχητές, αγωνιστές και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουμε και μία υπόσχεση ότι θα δώσουμε μαζί τη νέα αυτή μάχη όρθιοι, με στόχο, επαναλαμβάνω τη μεγάλη εικόνα, να μη έχουμε μία παντοδύναμη, ανεξέλεγκτη, ηγεμονική και αλαζονική κυβέρνηση, αυτό θα είναι κακό για τη Δημοκρατία και για τη χώρα, αλλά και να παραμείνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βασικός κορμός και εκφραστής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA