«Φως στο Τούνελ» - Καστέλλα Ψαχνών: Νέες αποκαλύψεις 7 χρόνια μετά για τον θάνατο του Βαγγέλη Σαλή! Χωρίς καμία έρευνα «βάπτισαν» αυτοκτονία τον θάνατο του η αστυνομία και οι δικαστικοί λειτουργοί της Χαλκίδας που παραμένουν μέχρι σήμερα στις θέσεις τους! - Μετά από συνεχή αιτήματα του δικηγόρου η υπόθεση βγαίνει ξανά από το αρχείο από την τρίτη κατά σειρά Ανακρίτρια που αναλαμβάνει την υπόθεση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

«Φως στο Τούνελ» - Καστέλλα Ψαχνών: Νέες αποκαλύψεις 7 χρόνια μετά για τον θάνατο του Βαγγέλη Σαλή! Χωρίς καμία έρευνα «βάπτισαν» αυτοκτονία τον θάνατο του η αστυνομία και οι δικαστικοί λειτουργοί της Χαλκίδας που παραμένουν μέχρι σήμερα στις θέσεις τους! - Μετά από συνεχή αιτήματα του δικηγόρου η υπόθεση βγαίνει ξανά από το αρχείο από την τρίτη κατά σειρά Ανακρίτρια που αναλαμβάνει την υπόθεση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλυπτικά είναι τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής (19-05-2023) στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τον χειρισμό της υπόθεσης της αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών της Χαλκίδας για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Σαλή, οποίος πριν 7 χρόνια, είχε βρεθεί νεκρός τον Μάϊο του 2016 μέσα στο χωράφι που διατηρούσε ο αγρότης στη Καστέλλα Ψαχνών...

Ήταν Τρίτη 24 Μαΐου 2016 όταν ο 33χρονος Βαγγέλης Σαλής βρέθηκε μέσα σε μία αποθήκη στα χωράφια του φαρμακωμένος. Δίπλα του εντοπίστηκε ένα μπουκάλι με φυτοφάρμακο και αυτός ήταν ο λόγος που οι αστυνομικοί της Χαλκίδας και των Ψαχνών μαζί με τους δικαστικούς λειτουργούς των Δικαστηρίων Χαλκίδας βιάστηκαν να «βαπτίσουν» το θάνατό του ως αυτοκτονία, ενώ η οικογένεια του από την πρώτη στιγμή έχει κάνει λόγο για δολοφονία.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως το συγκεκριμένο φυτοφάρμακο δεν ήταν το ίδιο με αυτό που βρέθηκε στον οργανισμό του, ενώ τα πειστήρια στον τόπο που θα «μιλούσαν» για το τραγικό συμβάν, εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, και η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο από τους δικαστικούς λειτουργούς των Δικαστηρίων Χαλκίδας.

Ο αδελφός και η μητέρα του απευθύνθηκαν ξανά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προκειμένου να μάθουν ποιος ή ποιοι του στέρησαν τη ζωή.

Έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρόνια από τότε και, όπως έγινε γνωστό, μετά από επίμονα συνεχή αιτήματα του δικηγόρου τους, Άγγελου Πεπονή, η υπόθεση ανασύρθηκε τελικά από το αρχείο από την τρίτη, κατά σειρά, Δικαστή - Ανακρίτρια που ανέλαβε τη διερεύνησή της, ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης παραμένει, καθώς εκτός των άλλων, όλοι αυτοί οι αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί που έπρεπε να έχουν λογοδοτήσει για τα κραυγαλέα σφάλματα που έκαναν και σε αυτή την υπόθεση, παραμένουν κανονικά μέχρι σήμερα στις ίδιες θέσεις τους ανενόχλητοι και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πήραν και προαγωγή, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε μία χώρα όπως στην Ελλάδα και στην Εύβοια όπου το παρακράτος έχει γίνει κανονικότητα. Μάλιστα ο ένας, εξ΄αυτών, αστυνομικός πήρε προαγωγή εδώ και λίγα χρόνια και έγινε Διοικητής - Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ενώ επίσης έχει και επίσημο ερωτικό δεσμό με γυναίκα Εισαγγελέα που υπηρετεί μέχρι σήμερα στα Δικαστήρια Χαλκίδας από το 2017, εδώ και 6 χρόνια δηλαδή.

«Απίστευτα τα λάθη, μεγάλα τα κενά»

Λίγα χρόνια πριν ο δικηγόρος της μητέρας και του αδελφού του θύματος είχε τονίσει χαρακτηριστικά:

«Υπάρχουν παραλείψεις και πάρα πολλά κενά σε προανακριτικό και ανακριτικό επίπεδο. Δεν έγινε ποτέ αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε το θύμα, δεν πήραν αποτυπώματα, ούτε βρέθηκαν τα πειστήρια που αναφέρονται στις καταθέσεις...»

«Είδα να πετάει το φαγητό στα σκουπίδια - Κανένας δεν με κάλεσε να καταθέσω»

Συγγενής του θύματος είχε περιγράψει στην κάμερα τα όσα εκτυλίχθηκαν λίγο μετά το τραγικό συμβάν.

Αναφερόμενη σε συγκεκριμένο πρόσωπο, είπε:

«Είδα να παίρνει σε τσάντα το φαγητό. Πονηρεύτηκα και ακολούθησα να δω τι θα κάνει και είδα να το πετάει σε κάδο σκουπιδιών. Αυτό που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα και έπρεπε ήδη να χρήζει άμεσης διερεύνησης από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, είναι πως ενώ ήμουν κανονικά στη λίστα με τους μάρτυρες, κανείς δεν με κάλεσε να καταθέσω και χρειάστηκε να το κάνω αυτοβούλως και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα...»

Δείτε τι ειπώθηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για την εξέλιξη της υπόθεσης στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA