Κατάταξη 2023 - Χωρίς τέλος το διεθνές ρεζιλίκι! Στη τελευταία θέση της Ευρώπης και φέτος η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων - Την περνούν 106 χώρες παγκοσμίως - Αυξάνονται οι φωνές να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κατάταξη 2023 - Χωρίς τέλος το διεθνές ρεζιλίκι! Στη τελευταία θέση της Ευρώπης και φέτος η Ελλάδα για την Ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων - Την περνούν 106 χώρες παγκοσμίως - Αυξάνονται οι φωνές να διώξουν την Ελλάδα από την Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Νέος παγκόσμιος διασυρμός και διεθνές ρεζιλίκι και φέτος το 2023 για την Ελλάδα, η οποία κατρακύλησε στη τελευταία θέση της Ευρώπης στη κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων, ενώ την ξεπερνούν και χώρες εκτός Ευρώπης στον κόσμο που έχουν επίσημα χούντα και δικτατορία...

Στη νέα παγκόσμια κατάταξη του 2023 που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (03-05-2023) η Ελλάδα βρίσκεται παγκοσμίως στην ντροπιαστική 107η θέση. Είναι η τελευταία χώρα στη κατάταξη όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ξένες φωνές για να εκδιωχθεί και να μείνει εκτός Ευρώπης η Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς.

Συμφωνούμε και εμείς! Η χώρα αυτή πράγματι δεν αξίζει να είναι στην Ευρώπη γιατί δεν τηρεί τους Ευρωπαϊκούς κανόνες και πρέπει σήμερα κιόλας να σταματήσει η οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαία χώρα, αυτή είναι η πραγματικότητα φίλες και φίλοι. Την ξεπερνούν σε ελευθεροτυπία, ελευθερία έκφρασης και δικαιοσύνη χώρες όπως η Τουρκία, Βόρεια Κορέα, Ζιμπάμπουε, Κατάρ, Σενεγάλη, κ.α. Δεν διαφέρει σε τίποτα η Ελλάδα από αυτές τις χώρες που είναι εκτός Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται για την Ελλάδα και για το 2023 οι προσπάθειες φίμωσης με διώξεις, φυλακίσεις, μηνύσεις και αγωγές (SLAPPs) κατά δημοσιογράφων και μέσων μαζικής ενημέρωσης έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Επίσης στην φετινή ετήσια παγκόσμια έκθεση για την Ελευθερία του Τύπου & των Δημοσιογράφων τονίζονται και ορισμένα παραδείγματα για την Ελλάδα όπως:

«Η αστυνομία καταφεύγει τακτικά στη βία και σε αυθαίρετες απαγορεύσεις για να παρεμποδίσει τη δημοσιογραφική κάλυψη των διαδηλώσεων και της προσφυγικής κρίσης στα νησιά. Η αστυνομία άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον ενός διακεκριμένου φωτορεπόρτερ που συνελήφθη ενώ κάλυπτε μια αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα. Ένας άλλος δημοσιογράφος που έπεσε θύμα αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας, κέρδισε την υπόθεσή του στο δικαστήριο μόνο μετά από 12 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ τονίζεται ότι ακόμη η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί.

Η πρώτη δεκάδα των χωρών στην κατάταξη του 2023 για την Ελευθερία του Τύπου και των Δημοσιογράφων, χώρες στις οποίες υπάρχει πλήρη ελευθερία των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει ως εξής:

1.Νορβηγία
2.Ιρλανδία
3.Δανία
4.Σουηδία
5.Φινλανδία
6.Ολλανδία
7.Λιθουανία
8.Εσθονία
9.Πορτογαλία
10.Ανατολικό Τιμόρ

Δείτε τι λέει η δημοφιλέστερη Αμερικανική ηλεκτρονική εφημερίδα στον κόσμο «POLITICO για την Ελλάδα σε σημερινό της δημοσίευμα (03-05-2023) με αφορμή την παγκόσμια κατάταξη της Ελευθερίας του Τύπου και των Δημοσιογράφων για το 2023 που ανακοινώθηκε σήμερα, όπου η Ελλάδα παραμένει και φέτος η τελευταία χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στις τελευταίες σε όλο τον κόσμο:

«Διευρύνεται επικίνδυνα το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα με την Ευρώπη...

Η Ελλάδα έρχεται και πάλι τελευταία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκή Ένωσης στη σχετική κατάταξη ,ανάμεσα σε 180 χώρες και περιοχές του πλανήτη.

Την ώρα που Νορβηγία, Ιρλανδία, Δανία και Σουηδία είναι στην κορυφή του ετήσιου Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται στην θλιβερή 107η θέση, με χειρότερες επιδόσεις από χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Κατάρ, η Σενεγάλη και η Αϊτή.

Στην Ελλάδα υπάρχουν παράνομες παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων, παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών στα ΜΜΕ, εκφοβισμός των ΜΜΕ με αγωγές κ.α., και η νομική προστασία των ΜΜΕ είναι ανύπαρκτη.

Το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει διευρυνθεί επικίνδυνα. Τώρα η Ελλάδα βρίσκεται 23 θέσεις πίσω ακόμα και από τη Μάλτα, η οποία βελτίωσε τη βαθμολογία της στη φετινή κατάταξη», τονίζει το "POLITICO" και κλείνοντας αναφέρει ότι το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες δεν έχει πάρει μέτρα για την Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Παρά το γεγονός ότι το Ευρωκοινοβούλιο εστίασε στα ζητήματα αξιών και δικαιωμάτων στην Ουγγαρία και την Πολωνία, για την Ελλάδα δεν έλαβε κανένα μέτρο".»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA