Παπαδάκης σε Λιάγκα για Debate: «Μετάνιωσα που πήγα, δεν πρόκειται να ξαναπάω, ήταν μία ανούσια διαδικασία, έβαλαν όρους 15 και 30 δευτερολέπτων στις ερωτήσεις γιατί δεν θέλανε να εκτεθούνε...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παπαδάκης σε Λιάγκα για Debate: «Μετάνιωσα που πήγα, δεν πρόκειται να ξαναπάω, ήταν μία ανούσια διαδικασία, έβαλαν όρους 15 και 30 δευτερολέπτων στις ερωτήσεις γιατί δεν θέλανε να εκτεθούνε...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης μίλησε ζωντανά το πρωί της Πέμπτης (11-05-2023) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» που παρουσιάζει ο Γιώργος Λιάγκας για όλο το παρασκήνιο της χθεσινής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών αλλά και για τη «γεύση» που του άφησε η παρθενική συμμετοχή του...



«Ο κάθε πολιτικός αρχηγός είχε στο μυαλό του πως να μην κάνει κάποιο φάουλ. Ο μόνος που "μπήκε" επιθετικά στο χθεσινό debate ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος, και αυτό γιατί ήθελε να μαζέψει τις απώλειες στο κόμμα του και στη δυναμική του από την υπόθεση Μυλωνάκη...», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος αναφερόμενος στο τρόπο διεξαγωγής των ερωτήσεων στο debate τόνισε μεταξύ άλλων:

«Aυτοί που αποφάσισαν για τη διαδικασία δεν έχουν καμία σχέση με την τηλεόραση. Χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις των δημοσιογράφων δεν μπορεί να εκπροσωπηθεί σωστά ο κόσμος. Εγώ πραγματικά βαρέθηκα και έβαλα αγώνα...», ανέφερε με χιούμορ.

Σχετικά με το κλίμα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς ο Γιώργος Παπαδάκης τόνισε:

«Στα διαλείμματα δεν ήταν χαλαροί, υπήρχε ένα "ηλεκτρισμένο" κλίμα ανάμεσα σε Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη και Τσίπρα -Κουτσούμπα, ενώ Μητσοτάκης - Τσίπρας φάνηκαν πιο αδιάφοροι μεταξύ τους".»

Τέλος ο Γιώργος Παπαδάκης απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη συμμετοχή του σε άλλο debate (ντιμπέιτ) λέγοντας:

«Το μετάνιωσα που πήγα... Ήθελα να έχω την εμπειρία του debate αλλά δεν πρόκειται να ξαναπάω, δεν έχω συζητήσει με τον σταθμό, αλλά στο επόμενο δεν πάω... Όταν μου προτάθηκε ήταν αρνητική η απάντηση μου, μου είπανε "σκέψου το γιατί πρέπει να εκπροσωπηθεί ο σταθμός επειδή θα το μεταδώσουμε". Και όχι ότι με πιέσανε ή με παρακαλέσανε και μετά είπα δεν πρέπει να δημιουργήσω πρόβλημα στον σταθμό και έτσι δέχτηκα... Ήθελα να έχω και την εμπειρία δεν είχα πάει ποτέ σε Debate αν και μου τα΄πε ο Νίκος Χατζηνικολάου και δικαιώθηκε.

Βέβαια η ευθύνη είναι δική μας, δεν είναι της διακομματικής επιτροπής. Εξ΄αρχής έπρεπε να βάλουμε όρους, αλλά έπρεπε να βοηθήσουν και τα κανάλια γιατί το κάθε κανάλι στέλνει έναν εκπρόσωπο και εγώ δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, εκπροσωπώ και το κανάλι εκεί... Γιώργο έχουμε ένα κοινό εμείς οι δύο... Εάν σου βάλω να κάνεις μίας ερώτηση σε 30 δευτερόλεπτα δεν πρόκειται να...

Ήταν μία διαδικασία ανούσια για εμένα... Ο στόχος από την πλευρά των πολιτικών αρχηγών ήταν να παίξουν κατενάτσιο, ιταλικό champions league είχαμε εδώ όμως γινόταν αγώνας που ξεπερνούσε το κατενάτσιο... Τι θέλανε... Δεν θέλανε να κάνουνε φάουλ, δεν θέλανε να έχουνε απώλειες, δεν θέλανε να εκτεθούνε γι΄αυτό καθορίσανε και τους όρους και το κακό ποιο είναι; δεν τους άρεσε... Άκουσα εγώ εκπροσώπους κομμάτων και τα πήρα στο κρανίο και ήμουν έτοιμος να τους πω "για κάτσε ρε ξάδερφε εγώ κανόνισα τους όρους; Εσύ τους κανόνισες..." Και μετά; Σου λέει "σου δίνω τη δυνατότητα follow up ερώτηση..." 15 δευτερόλεπτα... Δεν ακούγατε συνέχεια ένα γκλαντ; To γκλαντ είναι ότι τελείωσε ο χρόνος...»

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί όλα όσα δήλωσε ο Γιώργος Παπαδάκης στον Γιώργο Λιάγκα:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA