Για γέλια και για... - Τράπεζα Θεμάτων: Πανελλαδική κατάρρευση στο σύστημα για τις εξετάσεις στα λύκεια - «Έγινε πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση από χάκερς 114 χωρών...», λένε το Υπουργείο και ο Σκέρτσος | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Για γέλια και για... - Τράπεζα Θεμάτων: Πανελλαδική κατάρρευση στο σύστημα για τις εξετάσεις στα λύκεια - «Έγινε πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση από χάκερς 114 χωρών...», λένε το Υπουργείο και ο Σκέρτσος

Καθυστερήσεις και μεγάλη αναστάτωση επικράτησε, τα τελευταία 24ωρα, στα λύκεια της χώρας, καθώς κατέρρευσε και παρέλυσε το σύστημα για την Τράπεζα Θεμάτων με τις εξετάσεις των μαθητών...

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων, πάνω από 1.400 σε όλη τη χώρα, και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Έγινε πρωτοφανής κυβερνοεπίθεση από χάκερς 114 χωρών...»

«Για πρωτοφανής και την πιο σημαντική ιστορικά επίθεση που έχει γίνει σε δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό, η οποία προφανώς σχετίζεται και με την κατάσταση της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή ενόψει τον εκλογών, επισημαίνοντας ότι σε αυτό, πρέπει όλο το πολιτικό σύστημα να σταθεί απέναντι...», έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος.

«Υπάρχουν 165 εκατ. "χτυπήματα" από 114 χώρες με στόχο την τράπεζα θεμάτων, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας...Υπάρχει πλέον κανονική ροή θεμάτων προς όλα τα σχολεία και λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άκης Σκέρτσος.

«Με 165 εκατ. "χτυπήματα" από 114 χώρες επιτέθηκαν χάκερς στην Τράπεζα Θεμάτων μέσα σε μία ώρα...», λέει και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μπλοκάροντας έτσι τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια, προκαλώντας και την παρέμβαση του Ευβοιώτη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Επίσης, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, είναι υποκινούμενη αυτή η επίθεση και χρηματοδοτούμενη από κάποιον και το κόστος της επίθεσης για αυτούς που επιτέθηκαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA