Πύλος Ναυάγιο: Δεκάδες νεκροί μετανάστες - Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Πύλος Ναυάγιο: Δεκάδες νεκροί μετανάστες - Φόβοι για δραματική αύξηση των θυμάτων (ΦΩΤΟ)

Αυξάνεται συνεχώς ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο αλιευτικού σκάφους που μετέφερε μετανάστες και ανετράπη σε θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης (14-06-2023)...

Οι νεκροί, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ανέρχονται σε 78 ενώ εκφράζονται φόβοι και εκτιμήσειςότι ο αριθμός θα αυξηθεί δραματικά καθώς μαρτυρίες διασωθέντων κάνουν λόγο για περισσότερα από 700 άτομα πάνω στο σκάφος, ενώ το λιμενικό εκτιμά ότι οι επιβαίνοντες ήταν τουλάχιστον 500.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι 100 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ενώ άλλοι 4 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, αντιμετωπίζοντας παθολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, ουδείς από τους επιβαίνοντες στο αλιευτικό δεν είχε σωσίβιο, ενώ επίσης κανείς δεν μιλά Αγγλικά.

Στην Καλαμάτα για τις ταυτοποιήσεις των θυμάτων έχει μεταβεί και κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών, όπως είχε συμβεί και με την τραγωδία στα Τέμπη.

Φόβοι για εγκλωβισμένους

Παράλληλα υπάρχουν φόβοι για εγκλωβισμένα άτομα στο αμπάρι του σκάφους.

Μάλιστα, φαίνεται πως πάνω στο αλιευτικό υπήρχαν και οι διακινητές, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το Λιμενικό Σώμα και δύο άτομα – κατά πάσα πιθανότητα εκείνοι ήταν οι διακινητές- αρνήθηκαν τη βοήθεια.

Δεν είναι, μέχρι στιγμής, ξεκάθαρες οι συνθήκες υπό τις οποίες το σκάφος βυθίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (14-06-2023).

Αναβάλλεται η κεντρική προεκλογική ομιλία του Μητσοτάκη στην Πάτρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λόγω του τραγικού ναυαγίου, η προγραμματισμένη για σήμερα προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Πάτρα με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναβάλλεται.

Τσίπρας: Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία

"Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων.

Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας. 

Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή. έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA