ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: «Ψεύτικη η συγγνώμη του Πνευματικού για την απάνθρωπη δήλωση του, τα είχε πει και τον Απρίλιο - Ο Μητσοτάκης τον απομάκρυνε πολύ αργά μετά τη δική μου τοποθέτηση επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: «Ψεύτικη η συγγνώμη του Πνευματικού για την απάνθρωπη δήλωση του, τα είχε πει και τον Απρίλιο - Ο Μητσοτάκης τον απομάκρυνε πολύ αργά μετά τη δική μου τοποθέτηση επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Έκτακτη Συνέντευξη Tύπου στο Ζάππειο Μέγαρο για την Οικονομία και την Υγεία πραγματοποίησε την Παρασκευή (09-06-2023) ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία της Πόπης Τσαπανίδου, του Αλέξη Χαρίτση, της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, της Αθηνάς Λινού και του Διονύση Τεμπονέρα...

Φυσικά θέμα συζήτησης ήταν και σήμερα οι απάνθρωπες δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας με την ΝΔ και γιατρού στο επάγγελμα, Σπύρου Πνευματικού (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση) για τους καρκινοπαθείς, τον οποίο σημειώνεται πως απέπεμψε από τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή (09-06-2023), ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε και περιοδεία σήμερα στη Βόρεια Εύβοια (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση).

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι φρικιαστικές δηλώσεις του Πνευματικού αποτελούν την κρυφή ατζέντα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη και επισήμανε ότι η συγγνώμη του Πνευματικού ήταν ψεύτικη, όπως επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον απομάκρυνε πολύ αργά. 

Οι ανακοινώσεις των τελευταίων ωρών του ΣΥΡΙΖΑ που εστάλησαν στο EviaZoom.gr και οι σημερινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και των υπόλοιπων κορυφαίων στελεχών του κόμματος για τον Σπύρο Πνευματικό:  

«Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκτός τον κ. Πνευματικό πολύ αργά, μετά τη δική μου τοποθέτηση χθες το βράδυ και την συνέντευξη Τύπου. Και το έκανε ακριβώς επειδή φανέρωσε το κρυφό του σχέδιο.

Δεν αρκεί, που τον άφησε εκτός. Γι` αυτό προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να έρθουμε οι δυο μας σε μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση, για να συζητήσουμε το σχέδιό μας για την Υγεία. Για να μας πει ποιο είναι το σχέδιό του και το αληθινό του πρόγραμμα.

Οι πρόσφατες τρομακτικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία, ούτε παρερμηνεύτηκαν, ούτε απομονώθηκαν.

Τρανή απόδειξη, το νέο βίντεο από ομιλία του εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη πολιτευτή και βουλευτή της ΝΔ σε εκδήλωση στα τέλη Απριλίου : https://twitter.com/i/status/1666900431979569155

Εκεί, ο Σπύρος Πνευματικός αποκάλυψε την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για το δημόσιο ΕΣΥ. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

• «Έχουμε θεμελιώδη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα. Αυτοί θεωρούν ότι οι πόροι θα πρέπει να βρεθούν από το κράτος»

• «Θα πρέπει ίσως να κάνουμε τα νοσοκομεία νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου τα οποία θα έχουν δικό τους ισολογισμό»

• «Θα πρέπει να σπάσουμε πάρα πολλά αυγά για να αποφασίσουμε τελικά ποιες νοσηλευτικές δομές χρειαζόμαστε, πού τις χρειαζόμαστε και με ποιο ρόλο»

Η ΝΔ προκρίνει την περικοπή της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ, την ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων και το κλείσιμο μονάδων υγείας.

Καμία ψεύτικη συγγνώμη του Σπύρου Πνευματικού δεν μπορεί να κρύψει τι θα φέρει μια κυβέρνηση της ΝΔ για εκατομμύρια πολίτες σε ανάγκη: Εγκατάλειψη και οικονομική εκμετάλλευση.

Στον αντίποδα, υπάρχει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για καλύτερο, δημόσιο ΕΣΥ, που προβλέπει μεταξύ άλλων 15.000 στοχευµένες προσλήψεις σε βάθος τετραετίας, την ίδρυση 380 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλη τη χώρα και αύξηση των δημοσίων δαπανών για την Υγεία µε στόχο τη σύγκλιση µε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

***

Οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή κ. Σπύρου Πνευματικού αποτελούν όνειδος για την ιατρική, τον ουμανισμό και τα ανθρωπιστικά συστήματα υγείας.

Η περίπτωση Πνευματικού δεν είναι μεμονωμένη. Είναι στο πνεύμα της δήλωσης Πέτσα «όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει», της δήλωσης Σκέρτσου «δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας», της δήλωσης Γεραπετρίτη «αν είχαμε φτιάξει περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει εκατομμύρια».

Εμπνέονται όλοι τους από την άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα», κι ας υπήρχε σχετική μελέτη.

Αυτό είναι το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Είναι το ΕΣΥ του Πνευματικού, που μετράει την κάθε ανθρώπινη ζωή με το κόστος. Πόσο αξίζει η ανθρώπινη ζωή στο ΕΣΥ Μητσοτάκη-Πνευματικού;

Προφανώς, η περίπτωση Πνευματικού πρέπει να απασχολήσει τα συλλογικά όργανα γιατρών και ασθενών. Συμφωνούν με την απάνθρωπη δήλωση του; Την επικροτούν ή την καταδικάζουν; Θα τραβιέται μια γραμμή στην ανθρώπινη ζωή ανάλογα με το κόστος;

Προφανώς όσο τους επιτρέπουν οι νεοφιλελεύθερες εμμονές τους. Αν έχεις να πληρώσεις θα ζήσεις, αλλιώς «θα τραβήξουν μια γραμμή για να τελειώνουν τα πράγματα», όπως ευθαρσώς δηλώνουν. Αν χρειάζεσαι νοσοκομείο θα πηγαίνεις στην καρότσα αγροτικού και όχι με ασθενοφόρο. Αν είσαι σε νησί τότε δεν θα έχεις αναισθησιολόγους, χειρουργούς, νοσοκομεία. 

Αν είσαι στη στεριά δεν θα σε προλαβαίνει το ασθενοφόρο, γιατί επειδή κοστίζουν θα είναι λίγα. Αν είσαι στην Αθήνα θα περιμένεις ουρές στα επείγοντα, ελπίζοντας να καταλήξεις σε ράντζο. Αν χρειάζεσαι χειρουργείο θα περιμένεις τις λίστες Πλεύρη- Γκάγκα, που έχουν εκτιναχθεί σε ένα δυο χρόνια αναμονή, προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών».

ΒΙΝΤΕΟ 1:

ΒΙΝΤΕΟ 2 - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA