Καταγγελίες από σπουδαστές για πτυχία «φαντάσματα» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο - «Τα πτυχία που παραλάβαμε δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας...» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Καταγγελίες από σπουδαστές για πτυχία «φαντάσματα» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο - «Τα πτυχία που παραλάβαμε δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπούδαζαν επί 4 χρόνια νοσηλευτική και όταν αποφοίτησαν και έψαξαν δουλειά ανακάλυψαν πως δεν αναγνωρίζονταν οι σπουδές τους, όπως μετέδωσε την Πέμπτη (07-12-2023) η εκπομπή «LIVE NEWS» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο MEGA...

Όπως μεταδόθηκε στην εκπομπή, σύμφωνα με το datajournalists που έφερε στο φως καταγγελίες απόφοιτων από ιδιωτικό κολλέγιο, οι τίτλοι σπουδών τους δεν ήταν αναγνωρισμένοι στη χώρα μας.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης αποκαλύπτει το μέγεθος του σκανδάλου, λέγοντας:

«Ήταν ένα τμήμα που είχε 4ετη φοίτηση σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο της Βρετανίας, εκ των οποίων μπορούσες να ασκήσεις υποτίθεται τα επαγγελματικά δικαιώματα του νοσηλευτή...»

Οικογένειες που πλήρωσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και καταγγέλλουν πως δεν είχαν ενημερωθεί ποτέ ότι τα πτυχία δεν θα είχαν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

«Σαν να μην έχεις σπουδάσει. Αυτοί λοιπόν σπουδάσανε, πλήρωσαν κάποια χρήματα από 15-20.000€ αρκετά χρήματα. Τους είπαν ότι δεν είναι αναγνωρισμένο με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2010».

Η απάντηση που πήραν οι απόφοιτοι του τμήματος της νοσηλευτικής από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του Yπουργείου Παιδείας είναι ότι το πτυχίο τους ούτε ισότιμο με ελληνικό τίτλο σπουδών είναι, αλλά ούτε και με ευρωπαϊκό τίτλο σπουδών.

Με δίδακτρα που φτάνουν μέχρι και τα 20.000 ευρώ οι απόφοιτοι του τμήματος νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ζητάνε απαντήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA