Βουλή - Κατερίνα Καζάνη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: «Για άλλη μια φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Βουλή - Κατερίνα Καζάνη για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο: «Για άλλη μια φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα...» (ΦΩΤΟ)

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο EviaZoom.gr την Πέμπτη (07-12-2023), η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Καζάνη ανέφερε τα εξής στην ομιλία της στη Βουλή σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης:

«"Για άλλη μια φορά καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε νύχτα’’ τοποθετήθηκε η Βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη, στο πλαίσιο της ομιλίας της, στην Ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με το φορολογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Η Βουλευτής αναφέρθηκε στην τακτική της Κυβέρνησης να εφαρμόζει την καταχρηστική πρακτική των κατεπειγουσών διαδικασιών, "χωρίς να δίδεται ο απαραίτητος χρόνος στην αντιπολίτευση, στους φορείς και στην κοινωνία την ίδια", να μελετήσει και να θέσει σε ουσιαστική διαβούλευση το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Η Κατερίνα Καζάνη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση, με το παρόν νομοσχέδιο, επιδιώκει να πλήξει τον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους ως εκ προοιμίου ψεύτες, κλέφτες και φοροφυγάδες, καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, την πλέον βασική αρχή της δικαιοσύνης.

"Διαβάζοντας το παρόν νομοσχέδιο, οι λέξεις “πρόστιμα” και “κυρώσεις” επαναλαμβάνονται συνεχώς. Θα δοθεί όμως κάποιο πρόστιμο στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα συνεχή προεκλογικά της ψεύδη;" απηύθυνε ρητορικό ερώτημα στην Κυβέρνηση.

Στην συνέχεια η βουλευτής επισήμανε ότι η Κυβέρνηση, φέρει προς ψήφιση ένα εξοντωτικό και άδικο νομοσχέδιο. Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, που οδηγεί τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στα όρια της φτωχοποίησης, στην υπαλληλοποίηση και στην ανεργία.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στην νοοτροπία της κυβέρνησης, να θέλει τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενους να έχουν πάντα κέρδη, "όσο πιο πολλά χρόνια ασκούν το επάγγελμά τους, τόσο περισσότερα πρέπει να κερδίζουν και το κέρδος αυτό οφείλουν να είναι αυτό που ο νομοθέτης ορίζει".

"Η οικονομική αποτυχία απαγορεύεται, εξάλλου οι άριστοι δεν αποτυγχάνουν ποτέ και σε τίποτα" τόνισε με έμφαση.

Επισήμανε ότι σύμφωνα με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η τεκμαρτή φορολόγηση για τους εν λόγω επαγγελματίες, "παρόλο που έχει αποδειχθεί ότι ο μη λογιστικός προσδιορισμός κερδών και η θέσπιση οριζοντίων μέτρων δεν αποδίδει, αντίθετα εν τέλει ευνοεί την φοροδιαφυγή". Επιπλέον αναφέρθηκε και στο ζήτημα διασύνδεσης του ελάχιστου τεκμαιρόμενου κέρδους με τον βασικό μισθό των μισθωτών.

Η Χαλκιδαία Βουλευτής τάχθηκε κατά του εν λόγω νομοσχέδιου, καθώς θα οδηγήσει σε λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις, βάλλοντας ακόμα περισσότερο περιοχές που έχουν πληγή από τις απανωτές κρίσεις των τελευταίων ετών, την οικονομική, την υγειονομική και την οικολογική, τονίζοντας, πως η Εύβοια έχει νιώσει πολύ έντονα τις συνέπειες των κρίσεων αυτών.

Κλείνοντας την ομιλία της, η Κατερίνα Καζάνη δήλωσε ότι οφείλουμε να σταθούμε "δίπλα στους αυτοαπασχολούμενους, δίπλα στους ελεύθερους επαγγελματίες, δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου" και να μην επιτρέψουμε την φορολογική τους ασφυξία και την εξόντωση τους που η Κυβέρνηση μεθοδεύει».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA