Δήμος Χαλκιδέων: «Νερό και αλάτι Γιώργη;» - Με πρωτοβουλία του ίδιου συναντήθηκε προσωπικά με την Βάκα - Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και οι εγκάρδιες ευχές του «στη δήμαρχο για καλή και παραγωγική θητεία...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Δήμος Χαλκιδέων: «Νερό και αλάτι Γιώργη;» - Με πρωτοβουλία του ίδιου συναντήθηκε προσωπικά με την Βάκα - Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και οι εγκάρδιες ευχές του «στη δήμαρχο για καλή και παραγωγική θητεία...» (ΦΩΤΟ)

Και όμως τα βρήκαν Βάκα και Σπύρου λίγους μήνες μετά τα όσα έγιναν στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 - Διαβάστε αυτούσια και χωρίς σχόλια την ανακοίνωση που απέστειλε την Τρίτη (09-01-2024) στο EviaZoom.gr ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλκιδέων, Γιώργος Σπύρου:

«Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘’ΑΜΕΣΑ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ’’ της μείζονος αντιπολίτευσης Γεώργιου Σπύρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα στο δημοτικό κατάστημα της οδού Ληλαντίων.

Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση από πλευράς του κ. Σπύρου κατά τη διάρκεια της συναντήσεως ήσαν:

Α) Το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου, που πρέπεινα συζητηθεί εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο καινα εξευρεθεί άμεσα τρόπος μείωσης του κόστους μεταφοράς (προμήθεια ιδίων μέσων μεταφοράς με βάση το υπόδειγμα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και Κύμης-Αλιβερίου) και η επίσπευση κατασκευής κυττάρου εναπόθεσης.

Β) Το θέμα της ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και της ανάγκης να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη και να μειωθούν οι επιπτώσεις σε βάρος των εμπορικών καταστημάτων τόσο στη φάση εκτέλεσης του έργου όσο και μετά από αυτήν.

Γ) Το θέμα της επίσπευσης παράδοσης του έργου της παλαιάς αγοράς της Χαλκίδας και της διαφανούς δημοπράτησης των μισθώσεων των καταστημάτων στη βάση ενός λειτουργικού κανονισμού έτσι ώστε να επιτευχθεί η κινητοποίηση του συνόλου των οικονομικών συντελεστών του δήμου.

Δ) Το θέμα των σκοπούμενων νέων χρήσεων στη σχολάζουσα βιομηχανία τσιμέντου της Χαλκίδας και της ανάγκης αφενός να διατηρηθούν τα στοιχεία βιομηχανικής πολιτιστικής κληρονομιάς που θα κριθούν ως διατηρητέα και αφετέρου να αποκλειστεί η επανάχρηση στη κατεύθυνση της βιομηχανίας και ιδίως για τη διαχείριση απορριμμάτων.

Ε) Το ζήτημα της διέλευσης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης μέσα από τον οικισμό του Μύτικα και της ανάγκης να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων με τη συμπαράσταση του δήμου.

Ο κ. Σπύρου ζήτησε για τα παραπάνω μείζονα θέματα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να γίνει ενδελεχής ενημέρωση των καταστηματαρχών για το έργο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και να ληφθούν υπ’ όψιν οι προτάσεις τους.

Ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία προς τη νέα δημοτική αρχή και δήλωσε ότι η στάση της μείζονος αντιπολίτευσης θα είναι θεσμική και όχι μικροπολιτική, με προτάσεις και συναινέσεις, όπου υπάρχει κατάλληλο έδαφος, αλλά και αυστηρή κριτική όπου αυτό επιβάλλεται για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA