Δολοφονία 43χρονου Χαλκίδα: Οι δηλώσεις των δικηγόρων της 39χρονης μετά την αναμενόμενη προφυλάκιση της μέχρι τη δίκη - «Δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αυτά που της είπε πυροδότησε την ένταση και το έγκλημα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δολοφονία 43χρονου Χαλκίδα: Οι δηλώσεις των δικηγόρων της 39χρονης μετά την αναμενόμενη προφυλάκιση της μέχρι τη δίκη - «Δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αυτά που της είπε πυροδότησε την ένταση και το έγκλημα...» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την αναμενόμενη προφυλάκιση της 39χρονης μέχρι τη δίκη την Τετάρτη (24-01-2024) για την δολοφονία του 43χρονου Σάκη Νικολάου στη Χαλκίδα, οι δύο δικηγόροι που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της, Δημήτρης Ανδρέου και Θέμης Κοντσιλίδης έκαναν δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία και στο EviaZoom.gr έξω από τα Δικαστήρια Χαλκίδας...

Υπενθυμίζεται, πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 39χρονη απολογήθηκε γραπτώς με υπόμνημα στον Ανακριτή Χαλκίδας, και όχι προφορικά, μέσω των δύο, πλέον, δικηγόρων της που την συνόδεψαν, Δημήτρη Ανδρέου (τον οποίο διόρισε η 39χρονη λίγες ώρες πριν την απολογία της) και Θέμη Κοντσιλίδη, ενώ υπενθυμίζεται ότι απομάκρυνε, για άγνωστους λόγους, τον δικηγόρο Βασίλη Βαλιάνο, ο οποίος είχε διοριστεί αρχικά από την οικογένεια της.

Για τα δύο μαχαίρια που είχε στη κατοχή της η 39χρονη ο δικηγόρος Δημήτρης Ανδρέου ανέφερε τα εξής:

«Αυτά τα μαχαίρια ήταν κουζίνας τα συνηθισμένα που χρησιμοποιούμε. Πήγε με σκοπό να βρει τον συγκεκριμένο εκλιπόντα και να τον υποχρεώσει να πει πραγματικά στον σύζυγο της εάν υπήρχε ή δεν υπήρχε κάποια σχέση και τι είδους σχέση είχαν...», και πρόσθεσε:

«Δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, αυτά που της είπε πυροδότησε την ένταση και το έγκλημα... Να ξέρετε επίσης ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί πως η 39χρονη παρενοχλούσε τον εκλιπόντα με διάφορα μηνύματα και απειλές, η Ασφάλεια Χαλκίδας κατάσχεσε και τα δύο κινητά και της ιδίας και του θύματος και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να ενισχύει αυτό τον ισχυρισμό...», ενώ δεν απάντησε σε άλλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούσαν σημαντικές λεπτομέρειες για αυτή την πολύκροτη υπόθεση, επικαλούμενος το προανακριτικό υλικό.

Παραμένει μυστήριο το κίνητρο, τα αναπάντητα ερωτήματα και τα κενά...

Το κίνητρο και οι συνθήκες που έγινε η δολοφονία παραμένουν θολά, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω υπόμνημα, φέρεται να μην αποκαλύπτει σπουδαία πράγματα. Η 39χρονη παραδέχτηκε μεν ότι σκότωσε εκείνη τον 43χρονο όχι όμως με δόλο και προσχεδιασμένα όπως κατηγορείται, επισημαίνοντας στο υπόμνημα ότι υπήρξε ένταση και διαπληκτισμός ανάμεσα στο θύμα και την 39χρονη, κατά την μοιραία συνάντηση τους λίγο πριν πέσει νεκρός από 20 τουλάχιστον μαχαιριές ο 43χρονος, λίγο πριν τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου (20-01-2024).

Επίσης ο 43χρονος έφερε γραντζουνιές και αμυχές στο πρόσωπο, τα οποία προήλθαν από πάλη που υπήρξε ανάμεσα τους, όπως δήλωσε στο EviaZoom.gr ο άλλος δικηγόρος της 39χρονης, Θέμης Κοντσιλίδης, τονίζοντας επίσης ότι τα τελευταία δύο χρόνια την 39χρονη παρακολουθούσαν δύο ψυχίατροι σε Χαλκίδα και Αθήνα.

Η 39χρονη οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη (25-01-2024) και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα παραμείνει για λίγες μέρες πρώτα σε "κελί καραντίνας".

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι δικηγόροι της 39χρονης Δημήτρης Ανδρέου και Θέμης Κοντσιλίδης στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA