Μετά από 10 χρόνια επέστρεψε! Το αμαρτωλό παρελθόν του Άδωνι στο Υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Μετά από 10 χρόνια επέστρεψε! Το αμαρτωλό παρελθόν του Άδωνι στο Υπουργείο Υγείας επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστρέφει στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αφού οι καραμπόλες από τη μετακίνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον οδήγησαν για δεύτερη φορά στην Αριστοτέλους...

Ο νέος Υπουργός Υγείας δεν αναλαμβάνει κάποιο άγνωστο χαρτοφυλάκιο, αφού έχει βρεθεί στην ίδια ακριβώς θέση την περίοδο 25 Ιουνίου 2013 - 9 Ιουνίου 2014, επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά...

Μπορεί η πρώτη θητεία του να κράτησε σχεδόν έναν χρόνο, ωστόσο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του. Η φράση του στις 13 Νοεμβρίου 2013 «αν υπάρξουν απολύσεις και αν καταλήξουμε ότι κάποιοι πρέπει να φύγουν -και αν- βάσει όσων ήδη σας είπα, σας παρακαλώ δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου! Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα όταν κάνουμε το αυτονόητο. Σας παρακαλώ πάρα πολύ! Έχω βαρεθεί να κάνω το αυτονόητο και να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν» έχει μείνει ανεξίτηλη και μνημονεύεται ακόμα. Ωστόσο, αν το μόνο... πολιτικό αδίκημά του ήταν η παραπάνω αποστροφή του λόγου του, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Δυστυχώς, έγιναν πολύ χειρότερα επί θητείας του.

Ας θυμηθούμε λίγα...

Με τον Άδωνι Γεωργιάδη επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας έκλεισαν 5 νοσοκομεία και έγιναν συγχωνεύσεις σε άλλα. Αυτά τα λουκέτα, όπως και τα υπόλοιπα που πραγματοποιήθηκαν επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, είναι μεταξύ άλλων από τους λόγους που σήμερα η χώρα μας είναι σε πολύ χειρότερη θέση σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αναφορικά με τις κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

Επίσης, έβαλε πλαφόν στις εξετάσεις με αποτέλεσμα ασθενείς να στερούνται επαναληπτικές εξετάσεις που έκριναν ως απαραίτητες οι γιατροί τους.

Ακόμα μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν η μη αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών και η μη στελέχωση των κενών θέσεων του ΕΣΥ με νέους γιατρούς.

Και να μην ξεχάσουμε ότι την ώρα που η χώρα βρισκόταν στη χειρότερη οικονομική φάση που υπήρξε στη σύγχρονη ιστορία της, καθιερώθηκε χαράτσι 1 ευρώ ανά συνταγή και 5 ευρώ για την είσοδο στο νοσοκομείο. Ο ίδιος μάλιστα το είχε χαρακτηρίσει «ευτελές έξοδο» για τους πολίτες.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA