Χιλιάδες οι καταγγελίες, οι περισσότερες ανώνυμες: Ο ένας καταγγέλλει τον άλλον στην ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χιλιάδες οι καταγγελίες, οι περισσότερες ανώνυμες: Ο ένας καταγγέλλει τον άλλον στην ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων

Καταιγίδα από «καρφώματα» δέχονται τόσο η πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) «Καταγγελίες πολιτών» για την φοροδιαφυγή «του δίπλα», όσο και η εφαρμογή appodixi που παγιδεύει οσος μας δινουν άπλα χαρτάκια.... για τις αγορες που κανουμε!

Συγκεκριμένα στην πλατφόρμα «Καταγγελίες Πολιτών» έχουν υποβληθεί 5.559 περιπτώσεις καταγγελιών από τις οποίες οι 922 είναι επώνυμες και οι 4.637 ανώνυμες.

Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καταγγείλουν από επιχειρήσεις μέχρι και ιστοσελίδες για φοροδιαφυγή, διακίνηση μαύρου χρήματος ή απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων. 

Πρακτικά δηλαδή, οποιοσδήποτε μπορεί να καταγγείλει οποιοδήποτε και να επικαλεστεί ως πηγή όπως και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram κλπ) μέσα ενημέρωσης κλπ. 

Οι καταγγελίες βέβαια πρέπει να είναι λεπτομέρειες να περιγράφουν το γεγονός, την επιχείρηση, τον τρόπο πληρωμής, τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων ή στην περίπτωση παραβίασης καθήκοντος από εφορία θα πρέπει να φωτογραφίζουν τον τόπο και τον τρόπο της παράβασης. 

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση για τα μπόνους των 100 έως 3.000 ευρώ σε όσους φορολογουμένους εντοπίσουν μέσω της εφαρμογής appodixi πλαστές αποδείξεις φαίνεται ότι ήταν αρκετή για να ενεργοποιήσει τους πολίτες να σκανάρουν αποδείξεις. 

Εν αναμονή του «μερισματος» για όσους πιάνουν λαβράκια έχουν πραγματοποιηθεί 153.380 καταγγελίες, εκ των οποίων οι 69.046 είναι επώνυμες και οι 84.334 είναι ανώνυμες.

Πληροφορίες: Protothema.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA