Βασιλικό - Δυστύχημα με νεκρό και τραυματία στη «SABO»: Καταγγέλλει το εργοστάσιο το «ΠΑΜΕ» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Βασιλικό - Δυστύχημα με νεκρό και τραυματία στη «SABO»: Καταγγέλλει το εργοστάσιο το «ΠΑΜΕ» (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε τι αναφέρει το «ΠΑΜΕ» σε ανακοίνωση του που απέστειλε στο EviaZoom.gr το Σάββατο (10-02-2024) για το εργατικό δυστύχημα, με έναν νεκρό και έναν τραυματία, στο εργοστάσιο της «SABO» στο Βασιλικό Χαλκίδας:

«Στη μεγάλη λίστα των "εργατικών ατυχημάτων", που αποτελούν πλέον καθημερινότητα στους χώρους δουλειάς σε όλη τη χώρα, προστέθηκε ένα ακόμη εργοδοτικό έγκλημα στις εγκαταστάσεις της πολυεθνικής "SABO" στο Βασιλικό Χαλκίδας, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακόμα συναδέλφου και το βαρύ τραυματισμό ενός άλλου.

Οι δύο εργαζόμενοι βρίσκονταν πάνω σε καλάθι γερανοφόρου οχήματος, εκτελώντας εργασίες αλλαγής λαμπτήρων τη στιγμή που υδραυλικό εξάρτημα του καλαθιού υπέστη βλάβη, με αποτέλεσμα οι δύο εργαζόμενοι να πέσουν στο έδαφος από μεγάλο ύψος και ο ένας εργαζόμενος, που εργάζονταν στη "SABO" μέσω εργολάβου να χάσει τη ζωή του, ενώ ο άλλος συνάδελφος να είναι βαριά τραυματίας.

Το παραπάνω περιστατικό και συνολικά ο μεγάλος αριθμός των "εργατικών ατυχημάτων" δεν οφείλονται στην "κακιά στιγμή". Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών, της εντατικοποίησης της εργασίας και της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας που επικρατούν στην πλειοψηφία των χώρων δουλειάς.

Συνθήκες που αναδεικνύουν τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το θεσμικό πλαίσιο θωράκισης της εργοδοτικής ασυδοσίας που νομοθέτησαν, για τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, όσο και για την υποστελέχωση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους να θέσουμε σε προτεραιότητα τον αγώνα για να υπάρχουν συνθήκες υγείας κι ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για να γυρίζουμε στο σπίτι μας, στις οικογένειες και τα παιδιά μας όρθιοι και υγιείς».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βασιλικό: Σκοτώθηκε 54χρονος εργάτης εν ώρα εργασίας στο εργοστάσιο της «SABO» - Έπεσε στο κενό από γερανοφόρο όχημα μαζί με άλλο συνάδελφο του που τραυματίστηκε σοβαρά (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA