Χαλκίδα: Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» καταγγέλλεται από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Το «ΙΕΚ ΑΚΜΗ» καταγγέλλεται από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που απέστειλε στο EviaZoom.gr η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας την Τρίτη (27-02-2024)...

«Τέλος Γενάρη 2024 και πριν καλά ολοκληρωθεί η εξεταστική των μαθημάτων, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δεν ανανέωσε τη σύμβαση για το επόμενο εξάμηνο σε συνάδελφο εκπαιδευτή της ζαχαροπλαστικής. Με αυτό τον τρόπο αποφάσισε να "απαντήσει" η Διοίκηση σε έναν συνάδελφο μέλος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας που φρόντιζε να ακούγονται σταθερά οι ανάγκες των σπουδαστών, που πίεζε προκειμένου να εξασφαλίζονται από το ΙΕΚ τα απαραίτητα αναλώσιμα, τα κατάλληλα εργαλεία και αντικατάστασή τους όταν αυτό απαιτείται, στολές κοκ. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο, καθώς δείχνει τις προθέσεις της Διοίκησης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προς κάθε κατεύθυνση.

Από τη μία διαφημίζει "παροχές", αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στη "μείωση κόστους" των μαθημάτων, χωρίς να λογαριάζει το πώς οι σπουδαστές θα μάθουν πιο αναλυτικά, πιο διεξοδικά μια τέχνη που η ζωή και η ανάγκη τους έφερε στο σημείο να τη χρυσοπληρώσουν για να κατακτήσουν. Από την άλλη θέλει εκπαιδευτές "στα μέτρα της", να δέχονται τις περικοπές που αφορούν τα μαθήματά τους χωρίς διαμαρτυρίες, να προσπαθούν μόνοι τους να βρουν μια λύση για να καλύψουν τρύπες στα μαθήματα.

Η Ένωση καλεί τους εκπαιδευτές και τους σπουδαστές να καταδικάσουν την τιμωρητική στάση της Διοίκησης απέναντι στο συνάδελφο και να ενώσουν τη δύναμή τους με το σωματείο μας προκειμένου ο συνάδελφος να επιστρέψει στα μαθήματά του. Να δώσουν διέξοδο στους προβληματισμούς τους για τα συγγράμματα που δεν υπάρχουν ή όπου υπάρχουν επικουρικά να πρέπει να πληρωθούν επιπλέον των διδάκτρων, για τον επαρκή εξοπλισμό εργαστηρίων, για την επάρκεια αναλώσιμων, για την κατάσταση με την πρακτική, τις πιστοποιήσεις, σε αγωνιστική συμπόρευση με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA