Νέα Δημοσκόπηση: Πτώση για τη ΝΔ, καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο «κανένας» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Νέα Δημοσκόπηση: Πτώση για τη ΝΔ, καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο «κανένας» (ΦΩΤΟ)

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα αυτή τη φορά από την τηλεόραση του Attica TV...

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στη πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2024, η ΝΔ προηγείται με 25,5%, δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, ενώ η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, και η Πλεύση Ελευθερίας με 4%. Στο 3,5% καταγράφεται η δύναμη της Νέας Αριστεράς, στο 3% της Νίκης, στο 2% του ΜΕΡΑ 25, ενώ από 1,5% συγκεντρώνουν Δημοκράτες, Φωνή Λογικής και Σπαρτιάτες. Με 1% καταγράφεται ο ΚΟΣΜΟΣ. Τέλος οι Αναποφάσιστοι ξεπερνούν το 13%.

Σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ATTICA TV τον Ιανουάριο του 2024, η ΝΔ εμφανίζει υποχώρηση της τάξης των 4,5 μονάδων, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοδο 2,5 μονάδων και το ΠΑΣΟΚ κάμψη 2 μονάδων. Πτώση εμφανίζει και το ΚΚΕ (από 9 σε 8%), ενώ σημαντική άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση (8,5 από 5%). Ανοδικές είναι οι τάσεις για την Πλεύση Ελευθερίας (4 από 2,5%) και για τη Νέα Αριστερά (3,5 από 3%).

Μπροστά ο «Κανένας»

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα και στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», όπου το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι όλων των υπολοίπων παραμένει 33% έναντι 6% των Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Βελλόπουλου), το 40% ωστόσο δηλώνει ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA