Παραδικαστικό και στον Βόλο υπέρ του Δημάρχου - Μήνυση σε δίκη με μηνυτή τον Μπέο κατά της Δικαστή - Προέδρου της Έδρας από την Κωνσταντοπούλου που υπερασπίζεται 2 κατηγορούμενους - Ζήτησε την επ΄αυτοφώρω σύλληψη της - Οι δικαστικοί λειτουργοί του Βόλου εκτελούν τις εντολές του Δημάρχου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Παραδικαστικό και στον Βόλο υπέρ του Δημάρχου - Μήνυση σε δίκη με μηνυτή τον Μπέο κατά της Δικαστή - Προέδρου της Έδρας από την Κωνσταντοπούλου που υπερασπίζεται 2 κατηγορούμενους - Ζήτησε την επ΄αυτοφώρω σύλληψη της - Οι δικαστικοί λειτουργοί του Βόλου εκτελούν τις εντολές του Δημάρχου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυση κατά της Δικαστή - Προέδρου της Έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, τηλεφωνώντας και στο 100 για να συλληφθεί, κατέθεσε σήμερα Δευτέρα (22-04-2024) η συνήγορος δύο κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια δίκης με μηνυτή τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο...

Στο μεταξύ σημειώθηκε και νέα διακοπή της δίκης. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμεινε να εξαιρεθεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας γιατί παραβιάζεται η διαδικασία. Η δίκη γίνεται με ένταση και φωνές από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Δικαστή - Πρόεδρο της Έδρας με την γνωστή δικηγόρο να της λέει ότι δεν την αναγνωρίζει ως Δικαστή.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η ένταση στη δίκη συνεχίζεται με αφορμή εξέταση μαρτύρων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε σε έναν αστυνομικό και του είπε ότι μηνύει την πρόεδρο. Στη συνέχεια τηλεφωνούσε στο 100 μέσα από το Δικαστήριο και έκανε μηνυτήρια αναφορά κατά της Προέδρου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την Πρόεδρο πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί λιπόθυμος στο Νοσοκομείο ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων Αρ. Φραγκουδακης, ο οποίος υπέστη αρρυθμίες .

«Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου. Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους...», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στις κάμερες:

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης κι εγώ βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ ανθρώπους οι οποίοι υπερασπίζονται το περιβάλλον, το δικαίωμα στο νερό, εδώ στη Θεσσαλία που βάλλεται και νομοθετικά, που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην υγεία όλων των ανθρώπων και που μάχονται εναντίον μίας δημοτικής αρχής που εφαρμόζει αντιδημοκρατικές, φασιστικές και τραμπούκικες πρακτικές, που βιώνουν οι πολίτες εδώ στον Βόλο.

Είναι πραγματικά λυπηρό και βαθύτατα οχληρό την ώρα που οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα διατυπώνουν πάρα πολύ σοβαρές ανησυχίες για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και για τον τρόπο που η δικαιοσύνη λειτουργεί να υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί εδώ στον Βόλο οι οποίοι αντί να σέβονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων ασχολούνται με το να δοθούν δικαστικά και εισαγγελικά διαπιστευτήρια στη δημοτική αρχή.

Ο κ. Μπέος προσήλθε εδώ πριν από λίγο προφανέστατα για να δηλώσει την παρουσία του, δεν επιτρέπεται κανένας/καμία δικαστής κανένα δικαστήριο να λειτουργεί υπό τον φόβο και τον τρόμο της δημοτικής αρχής κι ενός δημάρχου που δηλώνει τις επιθυμίες του σε σχέση με την έκβαση των υποθέσεων και δεν επιτρέπεται βέβαια, κανένας πολίτης όπως ο Αριστείδης Φραγκουδάκης να υφίσταται τέτοιου είδους ψυχολογική πίεση και υπονόμευση της υγείας του από δικαστικές συμπεριφορές.

Διαπιστώνω για πολλοστή φορά ότι υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, το έχω καταγγείλει. Η δικαστής η οποία εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία θα έπρεπε προ πολλού να έχει δηλώσει αποχή και ως συνήγορος που έχω μάθει όχι να υπακούω σε αυθαίρετες εξουσίες αλλά να υπερασπίζομαι τους πολίτες έναντι τις αυθαιρεσίας θα κάνω όλα αυτά που προβλέπει ο νόμος για να υπερασπιστώ τους πολίτες στο πλευρό των οποίων παρίσταμαι.

Θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε κανένας συνήγορος και κανένας πολίτης να υφίσταται τέτοιου είδους μεταχείριση και είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας να μην ανεχόμαστε δικαστικές συμπεριφορές οι οποίες απάδουν προς την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, προς την αμερόληπτη νηφάλια κρίση και προς την πραγματική αναζήτηση της αλήθειας.

Προηγουμένως έγινε εξέταση μαρτύρων χωρίς να εκπροσωπούνται οι κατηγορούμενοι, χωρίς να ακούγονται οι μάρτυρες κάτι που και πάλι εξυπηρετεί τον κ. Μπέο και το δημοτικό του συμβούλιο. Είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δώσει λόγο η δικαστής και η εισαγγελέας που το επέτρεψαν.

Η μήνυση εντάσσεται στην άσκηση των καθηκόντων μου γιατί υπάρχει διαπιστωμένη παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από πλευράς της δικαστού, η οποία διεξάγει τη δίκη».

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA